Cukerný roztok

Co se nevešlo do předcházejících kolonek a přece se to týká pěstování
lm26

Re: Cukerný roztok

Příspěvek od lm26 »

já si myslím, že to musí být hobliny, kvůli vzduchu a rychlejšímu vysychání, ale hlavně ten vzduch, do mokrých pilin, které se slehnou se moc vzduchu nedostane a kořeny uhnijí jako v rašelinovém substr.
pepazdepa2

Příspěvek od pepazdepa2 »

Dobrou zkušenost jsem udělal s mechem. V lese jsem si uloupl pěkný bochánek a do něj zasadil pahýl miltoniopsisu. Ten za pár týdnů vyhodil lístky a i malé kořínky. Ovšem zároveň s tím mi v mechu rostly houby a když mi tam začaly rejdit i žížaly, tak jsem orchidku přesadil do květináče. Teď jen doufám, že to nebylo moc brzy.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

V těch hoblinách bych to nenechával dlouho (přes rok), po čase to rádo hnije.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Mě se střevíčník chytil,ale jeden hrubolistý a strakatý tomu se vůbec nechce,jinak je v pořádku,....asi to chce trpělivost
monika

Příspěvek od monika »

Zdravim, rada bych vyzkousela ten cukerny roztok, ale nenasla sem navod na pripravu. Mohl by mi nekdo poradit? A jeste se chci zeptat, mam 2 ruzne druhy, neznam jejich jmena, dostala sem je od jineho pestitele, ale vyrasili mi na nich nove hlizy asi tak do 5 cm vysoke a najednou se rust zastavil a stagnuji, nic sem s nima nedelala, nevite cim to?
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Ahojky,
do malého množství vody(cukrem nabyde)dávat tak dlouho cukr,dokud se rozpouští a pak do něj celou rostlinku na 10min ponořit.Přeji hodně úspěchů. :)
lm26

Příspěvek od lm26 »

celou rostlinu nee, jen kořeny, (listama potřebuje dýchat) a pak se nechají oschnout a zasadí se.
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Zajímalo by mě kdo přišel s nápadem, udělat nasycený roztok.....
Proč hned takový extrem....?
monika

Příspěvek od monika »

Tak jsem se do toho uplne zamotala, prvni den jsem si spatne precetla vzkaz od marion a namocila jsem jen korinky, druhy den jsem zjistila, ze se ma namocit cela kytka, tak sem ji ponorila listy a nakonec tedy mely bejt namocny jen koreny :D tak ja ji jdu omyt, zdalo se mi divny, ze byla cela chudak olepena :D nechala jsem ji oschnout, pak jsem vzala pytlik s raselinikem (snad je to on :D) a orchidej na nej polozila a koreny mirne prikryla. Pytlik jsme zavrela, tak jsem zvedava, jak na tom bude, az se vratim vecer z prace :)
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Jak jsem již několikrát psala,není to můj nápad,prezentoval ho loni pan Kratochvíl v receptáři a tam namáčel celou rostlinu.Jak jsem koupila,tak prodávám.
Odpovědět