kajmii píše:A jéje....tyhle typy diskusí málokdy končí dobře....
Upřímně jsem žádnou urážku nepostřehla. Orchidejářům, kterí se zabývají botanikou, na marketácích většinou vadí jejich přešlechtěnost, stejně jako mnohým majitelům psů vadí přešlechtěná plemena. Tak už to holt asi zůstane a taky to tak má bejt - nemůžeme mít přece všichni rádi totéž.
Abychom se vrátili k tématu...osobně bych rostlinku dala na rašeliník a to malý příště neoddělovat.Držim palce at se rostlina vzchopí
Mno...já tedy urážku postřehla-tedy podle mého prohlášení, že je rostlina méněcenná a nemá cenu ji zachraňovat je urážející.
Je jasné, že každému se líbí něco jiného, někdo má rád červenou barvu, někdo modrou atd...., ale tady jde-alespoň mě o tu etickou stránku-tedy o to, že rostlina je živá a pokud jde zachránit a majitelka ji zachránit očividně chce, tak je přece jedno, jestli je to hybrid, nebo botanika-prostě je to živá rostlina. Pro ní cenu má a to je důležité. Polopatické vysvětlení toho jak to myslím opět z kynologie- voříšek, nebo přešlechtěný pes s tituly (ostatně on za to nemůže-přešlechtili jej lidé) - podle mého-šup s ním na veterinu a zachránit.
Jinak vašich zkušeností i rad si opravdu vážím!