Gumové listy - Phal.
Re: Gumové listy - Phal.
S těmi Phaly bych počkala, u některých ty gumové listy prostě zůstanou, u některých se zpevní. Nevím, čím je to dané, asi mírou poškození před přesazením. Hlavní je, že nové listy jsou o.k. Za pár měsíců budou "jako nové"
. A určitě pokvetou, jen vydrž
.
Moc děkuji za radu!
Budu trpělivá... jinak to asi ani nejde
Jen mám jednu novou a nechtěla bych o ni přijít nějakou svou chybou...
Orchideje byly nádherné víc než 2 roky a pak jsme tu měli problém s teplem /plyn/ a byla tu teplota 9-11 st., takže nevím, zda je to nepoškodilo..
Díky - P*
Budu trpělivá... jinak to asi ani nejde
Jen mám jednu novou a nechtěla bych o ni přijít nějakou svou chybou...
Orchideje byly nádherné víc než 2 roky a pak jsme tu měli problém s teplem /plyn/ a byla tu teplota 9-11 st., takže nevím, zda je to nepoškodilo..
Díky - P*
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Jo staré listy se ůplně nevrátí do původního stavu. Hlavně že jsou nové.
Pokud byla rostlina přesazena bez aktivních kořenů a nové už narůstají (žádné vzdušné nejsou), tak to je důvod k dalšímu přesazení. Ty nové dostat do substrátu, ať mohou pořádně fungovat. Podstatně se tím zrychlí přírůstky, další vývoj.
Pokud byla rostlina přesazena bez aktivních kořenů a nové už narůstají (žádné vzdušné nejsou), tak to je důvod k dalšímu přesazení. Ty nové dostat do substrátu, ať mohou pořádně fungovat. Podstatně se tím zrychlí přírůstky, další vývoj.
ja mohu poradit ze své zkušenosti. Také jsem měl na phalech gumové povadlé listy a náprava byla jednoduchá. Koupil jsem dlouhou podmisku pod truhlík. Nasypal do ní keramzit nalil vodu a květináče s phaly usadil na to vše. Cca po 7 dnech se listy i ty staré nádherně napnuly. Přisuzuji to větší vzdušné vlhkosti...ještě dodám že jsem je začal zalívat dešťovkou nebo destilkou a denně jsem rosil nadzemní vzdušné kořeny. Takhle se mi povedlo napravit chcípáčka phala od tatíka, který nevěděl už co s ním.
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
ne že bych nevěděl,ale hybridní phaly mě prostě už nebaví 
nekecej....beztak jsi nevěděl...nekaž mě radost
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
Ahoj - moc vám všem děkuji za ochotu a rady!!
Hned to všechno vyzkouším a doufám, že budu moci po čase napsat, že je vše v pořádku...
Hezkou neděli - P*
Hned to všechno vyzkouším a doufám, že budu moci po čase napsat, že je vše v pořádku...
Hezkou neděli - P*
Re: Gumové listy - Phal. + Cambria
Jo - ještě jsem si vzpomněla - nevíte někdo, co s tou Cambrií?
Dlouho stojí, taková střapatá a nic nedělá...
Dlouho stojí, taková střapatá a nic nedělá...
A nešlo by dát foto?
Re: Gumové listy - Phal.+divná Cambria
Tady je fotka mé Cambrie.
2x krásně kvetla....
a teď...
2x krásně kvetla....