Je to phalenopsis?
Re: Je to phalenopsis?
kdyz uz se zabivate takhle dlouholet, kolik se vam tak orchidej dozila let ? maji vubec nejaky prumerny limit zivota? mozna blba otazka..
Ježíš, tak na tohleto já fakt odpovědět neumím. Já se s orchidejemi nijak specielně nezabývám. Já prostě před 25 lety tu první dostala k jakémusi výročí a mám ji dodnes. Ty další jsou vlastně odpěstované od ní.
takze jedna orchidej zije uz pres 25 let? to mi prijde uplne uzasne 
Sympodiálně rostoucí orchideje mohou růst neomezeně dlouho, pokud budou mít vhodné podmínky.mysicka píše:takze jedna orchidej zije uz pres 25 let? to mi prijde uplne uzasne
Naposledy upravil(a) radzak dne pát 26. lis 2010 1:16:42, celkem upraveno 1 x.
Tohle se ale myslím na falenopsisy nedá aplikovat úplně bez výjimek, někde jsem četl, že se poměrně často stává, že to rostlina po nějakých patnácti letech zabalí. Nebo je to jen pověra?radzak píše:Monopodiálně rostoucí orchideje mohou růst neomezeně dlouho, pokud budou mít vhodné podmínky.
T.
Omlouvám se. Já termíny přehodil (monopodiální za sympodiální). Myslel jsem, že je otázka položena všeobecně. Jistěže mají falenopsisy životnost omezenou. Díky za upozornění.tommy píše:Tohle se ale myslím na falenopsisy nedá aplikovat úplně bez výjimek, někde jsem četl, že se poměrně často stává, že to rostlina po nějakých patnácti letech zabalí. Nebo je to jen pověra?radzak píše:Monopodiálně rostoucí orchideje mohou růst neomezeně dlouho, pokud budou mít vhodné podmínky.
T.
-
Gabča.H
- Kontaktovat uživatele:
Vladka píše:Gabčo, to je moje kytka. Bavili jsme se o nich s kolegou na jiném fóru a jeho zajímalo, jak se jmenuje. Tak jsem mu poskytla fotku, ať se poptá. Mne ten název ani tak moc neškrábal, mám už je přes dvacet let a byly to jedny z prvních orchidejí, které se tu začaly prodávat. Nejsem nijaký zvláštní pěstitel, nemám na to podmínky, mám místo tak max. na 5 kousků, takže veškeré přebytky rozdávám.
Jak je ten svět malý
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak do placu - máte ještě někdo takhle dlouhorostoucí orchidej?