Právě kvete 12
Re: Právě kvete 12
Tá je úžasná ! Gratulujem !
Král Taiwanu moc se mi nelíbí viděl jsem tady na fóru hezčí,ale voní skořicí jako svařené víno
Obsypaná kráska a jedna radůstka. Po mnoha letech má první poupata i Vanilka, takže jsem se dočkal.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Kolik má ta vanilka metrů?Míra píše:Obsypaná kráska a jedna radůstka. Po mnoha letech má první poupata i Vanilka, takže jsem se dočkal.
Vašku...ten květ se mi moc líbí ...a tu skořici si dám raději ve štrůdlu....
Míra....Sophronitiska je nádherná...a k té Vanilce gratuluji....
Míro tiše závidím
Dneska koukám na samou krásu
Gratuluji oběma ke květům. Sophronitis je nádherný. Budete fermentoval vanilkové lusky?
Míra: Sophronitis je super a Vanilka to je něco podobného jako možná jednou u mne Dendrobium senile, tedy po letech veliká radost! 
Ten Sophronitis bohužel není možné nafotit plně v květu, protože je na půlkulaté kůře a záběr bere jen jednu stranu. Co se týká Vanilky tak kiolik má metrů netuším, protože je vsazena přímo v zemi u kmene 180 cm vysokého a stále ji točím nahoru a dolů. Výška toho natáčení je cca metr ale je to hodně husté a kupodivu čím mladší výhony tím větší listy i tloušťka oddenku. Je kousek od rybníčku, takže kořeny musejí být pomatu v c elém skleníku a ty vzdušné se protahují také k vodě. Za světla nafotím a zašlu foto. Co se týká fermentace, tak pokud se povede opylení, tak bych to rád zkusil. Zatím jsem objevil jen jedno hnízdo květů ale je možné, že v té obrovské změti oddenku a listů jich může být víc.