Právě kvete 10

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Zamčeno
orchidejky

Re: Právě kvete 10

Příspěvek od orchidejky »

orchidejky píše:
zaruba píše:
P1210015a.jpg
orchidejky píše:Zrovna se řeší podobná na Facebooku, je ze Sierra Mixteca, Oaxaca. 2200m a zatím ji tam nikdo neurčil, ale jsou obě stejné, navíc ta na Fb je focena na dubové větvi.

Obrázek
No tomu z Facebooku je to hodně podobné květem. Škoda že ani tam nevědí co to je :cry:
Je to fakt dost podobné, uvidíme, jestli to někdo určí
Pollardia concolor - dříve Encyclia concolor :mrgreen:
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Orchidejky: Bude to opravdu ono. Tak už si mohu napsat jmenovku. Jsem rád, že je to takové malé, protože mi to na té rozsoše dlouho vydrží. Kdyby to byla ta vitellina tak bych to musel asi brzy přesadit. Je u mě vděčná za tu péči a tak se rychle odměnila. Když vezmu že na jaře to byly pouze čtyři malé pahlízky bez kořenů a listů, přilepené chemoprénem, tak se docela snažila. Život v Oaxace na dubu pro ni podle toho snímku z přírody musel být utrpením. Teď se mohu považovat za rytíře který tu princeznu vysvobodil :lol: :lol: :lol: Vám děkuji za pomoc při pojmenování té princezny :P
kvusta

Příspěvek od kvusta »

Paph.micranthum - krása! Hrozně se mi líbí a pak vidím ty nanicovaté mrňavé rostliny (byť i s květem) a připadá mi, že tam do té chudinky ten květ někdo přilepil. A zase koupi odložím. :P
Martina
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

zaruba píše:Orchidejky: Bude to opravdu ono. Tak už si mohu napsat jmenovku. Jsem rád, že je to takové malé, protože mi to na té rozsoše dlouho vydrží. Kdyby to byla ta vitellina tak bych to musel asi brzy přesadit. Je u mě vděčná za tu péči a tak se rychle odměnila. Když vezmu že na jaře to byly pouze čtyři malé pahlízky bez kořenů a listů, přilepené chemoprénem, tak se docela snažila. Život v Oaxace na dubu pro ni podle toho snímku z přírody musel být utrpením. Teď se mohu považovat za rytíře který tu princeznu vysvobodil :lol: :lol: :lol: Vám děkuji za pomoc při pojmenování té princezny :P
Není zač :mrgreen:
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1210063a.jpg
P1210089a.jpg
P1210085.JPG
Tak mi konečně rozkvetlo největší Dendrobium bellatulum. Přidávám ještě zátiší se střevíci.
evulka

Příspěvek od evulka »

Dendrobko je opravdu nádherné a ti pafíci jsou také super :)
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

zaruba píše: Přidávám ještě zátiší se střevíci.
No je hned vidět ,že si u tebe lebedí .
smitule

Příspěvek od smitule »

To je parada! Tolik kvetu! O tom ja si necham jen zdat. Vecer o tom budu vypravet tem mym parapetakum, treba se inspiruji...
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Krásné jsou
mácha

Příspěvek od mácha »

Dendrbium pendulum kvete podstatně déle než běžné 4 dny u většiny dendrobií.
DSCN0195.v02.JPG
Zamčeno