Strelitzia juncea

Další rody, které se do předcházejících škatulek nevejdou nebo nevíte kam je zařadit
Odpovědět
zaruba

Strelitzia juncea

Příspěvek od zaruba »

P1200494a.jpg
Nemáte někdo vlastní zkušenosti s pěstováním tohoto druhu? Stáhl jsem si různé informace z netu. Např. že je tento druh mrazuvzdorný do -4°C, ale odzkoušeného nemám nic. Pokud někdo tuto rostlinu pěstujete uvítal bych nějaké zkušenosti. Zajímalo by mne také jestli v našich podmínkách lze dosáhnout kvetení, případně jak bohatého.
jirka
Kontaktovat uživatele:

Re: Strelitzia juncea

Příspěvek od jirka »

Myslím, že jde o bezproblémový druh. Mrazuvzdornost jsem sice nezkoušel, ale ve skleníku jí to svědčí.
Zima cca 12 stupínků. léto dle možností ;) . Kvete pravidelně, roste dobře.
Přílohy
strelitzia.jpg
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Na obrázku máte kvetení Strelitzia reginae, tak nevím jestli nepíšete náhodou o ní. S. juncea pochází ze samého jihu Afriky a snáší prý nižší teploty a je suchomilnější než S. reginae. V dospělosti nemá listy ale pouze špičaté řapíky. Jde o jiný druh tohoto rodu.
jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirka »

Chybička se vloudila :oops: :oops: :oops:
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Neberte to moc osobně, ale vlákno Ostatní je určeno pro ostatní rody orchidejí, které se nevešly do vyšších vláken. Na jiné rostliny jsou vlákna ještě níže, viz Co se jinam nevešlo.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Aha, tak to jsem trochu zkopal :cry: Tak se omlouvám, nicméně přesunout to neumím. Pokud to někdo dokáže tak bych mu byl vděčný.
Odpovědět