Catasetum integerrimum
Re: Catasetum integerrimum
Tak dávám ještě do tohoto vlákna. Sluníčko květy ještě pěkně přibarvilo.
Velice zvláštní květy, začínají mě lákat 
Tak jsem si vyrobil pro ta svá Cataseta mechová závěsná hnízdečka a jsem zvědavý jak se to bude rostlinám a kořenům líbit.
Trochu jsem pohrabal v knihovně a vytáhl jsem knížku : Kapesní atlas pěstovaných exotických rostlin , Jiří Haager a kolektiv z roku 1982, je tam jeden list pojenávající katasetinacea a jednoho zástupce trochu rozebere, tož jsem ho naskenoval.
Tu mám také. To integerrimum bude asi jeden z nejtvrdších a suchu nejodolnějších druhů Cataset.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Není to samice?zaruba píše:Tak dávám ještě do tohoto vlákna. Sluníčko květy ještě pěkně přibarvilo.
Ne je to samec. Spouštěcí mechanismus je ale trochu jiný než u ostatních Cataset. Místo fousku je to otvor v kterém když se to podráždí tak vystřelí brylky.Paphio píše:Není to samice?zaruba píše:Tak dávám ještě do tohoto vlákna. Sluníčko květy ještě pěkně přibarvilo.
Po opadu listů u tohoto druhu zbudou na pahlízách opravdu účinné bodce které je chrání.
U tohoto druhu v poslední den kvetení i přes to, že květ nenavštívil žádný opylovač jsou pohlavní orgány vystřeleny. Možná stačí ke spuštění potom i mírný vítr- od ventilátoru. U jiných druhů Cataset jsem si toho nevšiml.
jen zírám .... obdivuji ty kořeny...