Dendrobium subacaule

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
virens
Moderátor

Dendrobium subacaule

Příspěvek od virens »

Marně jsem hledal toto Dendrobium abych přidal další foto. Takže květy tohoto Dendrobia nejsou tak velké jako třeba Stanhopea tigrina :D tedy květ je menší ! Je to jedno z obtížně pěstovatelných Dendrobií pocházející z Nové Guineje výška výskytu od 750m do 2500m. Teploty od 12 do max 25°C a vysoká vlhkost . Stačí jeden den vysokých teplot a je co zachraňovat. Obyčejně marně. Sice rostě a kvete ale nějaký masivní přírustek kořenů není vidět natož pak kartáčové kořeny! Ideální je chlazené místo ve skleníku. Doufám , že to nebudou poslední květy a rostlina to přežije. :roll:
Přílohy
IMG_0352  Dendr. subacaule.jpg
Ani

Re: Dendrobium subacaule

Příspěvek od Ani »

tak ta barva je nádherná..gratuluju k úspěchu
zaruba

Příspěvek od zaruba »

virens: Květ je zajímavý a barva super! Na co by Dendrobko z vlhké oblasti mělo "kartáčové kořeny", když má vody i živin co hrdlo ráčí?
Nebojte, pochopil jsem, že je to reakce na mé přemnožené příspěvky o S. tigrinách a Catasetech a vůbec mi to nevadí :P Prostě mne tyto druhy zaujaly více než ty ostatní a tak je více zkoumám. Mám ale i jiné orchideje a malých Dendrobek už několik.
Každý si vybere podle toho co ho zaujme a na co má podmínky.
Píši to v přátelském duchu a doufám, že to tak bude pochopeno. Nejsem na fóru abych bojoval, i když to tak občas může vypadat :P
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

zaruba, já vám odpouštím a beru s povděkem, že jste "nevystřelil" jedovatý šíp. Neberte to tak vážně a na mne se taky nezlobte :) Já už jsem nad věcí a nehodlám se předělávat. :lol:
zaruba

Příspěvek od zaruba »

virens: Já jsem se na Vás ani nikdy nezlobil :P To, že se dohaduji a zastávám nějaký názor ještě neznamená že se na dotyčného zlobím. Vždyť Vás baví celoživotně nějaké kytky zrovna jako mne, to nás spojuje. Je celkem jedno jaké druhy to jsou :P
Když si ale něco odzkouším tak to pak asi zbytečně tvrdě prosazuji a snažím se tu zkušenost předat. Je to ale asi zbytečné. Ať si každý sám z toho vezme co uzná za vhodné- je to pouze jeho věc.
Asi něco bude na tom, že zkušenosti jsou nepřenositelné :P
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

virens píše:Marně jsem hledal toto Dendrobium abych přidal další foto. Takže květy tohoto Dendrobia nejsou tak velké jako třeba Stanhopea tigrina :D tedy květ je menší ! Je to jedno z obtížně pěstovatelných Dendrobií pocházející z Nové Guineje výška výskytu od 750m do 2500m. Teploty od 12 do max 25°C a vysoká vlhkost . Stačí jeden den vysokých teplot a je co zachraňovat. Obyčejně marně. Sice rostě a kvete ale nějaký masivní přírustek kořenů není vidět natož pak kartáčové kořeny! Ideální je chlazené místo ve skleníku. Doufám , že to nebudou poslední květy a rostlina to přežije. :roll:
nádherná kytka a velká gratulace, že jsi ji dovedl do květu. Věřím, že tak to bude i příští rok :-)
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Je to nádhera a jedna z kytek, které taky nikdy mít nebudu. Ale člověk nemůže mít všechno. Klobouček smekám
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

krása,obdivuji...já bych ji i možná mohla mít,ale jak by asi dopadla...
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Marto, jen neříkej, máš krásné kytky
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Marta1 píše:krása,obdivuji...já bych ji i možná mohla mít,ale jak by asi dopadla...
Marti, máš kytky, které jsme my ostatní dávno umořili nebo vůbec nerozchodili. A tobě jdou ! Tak pryč s tou skromností !!!
Odpovědět