Zákony schválnosti prostě fungují
Mexické laelie
Re: Mexické laelie
Haki: Ta gouldiana mi spíše připadá jako L. autumnalis v. atrorubens, ale možná je to jen klam. Tím mobilem to není úplně ono, ale obdiv že jste to nevzdala. S těmi purpurovými tóny si mnohdy neporadí ani digitál střední kategorie.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem to zjistila tak mě málem porazilo. Někdy to ten foťák provede neřád a odsekne se až když chce.
V mobilu mám foťák jen 5 megapixelový .Za mnou bylo u některých fotek umělé osvětlení a blesk v mobilu taky nic moc. No chtělo by to nový stroj.
Laelie- fotila jsem i pahlízky pan Klát ji posílá k bližšímu určení. Uvidíme.
Laelie- fotila jsem i pahlízky pan Klát ji posílá k bližšímu určení. Uvidíme.
Zajímá mne, která to je, protože mám od pana Kláta oddělek gouldiany, nevím, jestli přímo z téhle rostliny, ale možná ano. Mně tedy ještě nekvetla. Ale všechny jsou pěkné i takhle vyfocené 
Naposledy upravil(a) Zdenka dne úte 15. pro 2015 21:42:05, celkem upraveno 1 x.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Paphio: Tu autumnalisku máte s pěkně sytou barvou květu- tedy jestli to neudělal ten mobil
Já mám také z přírody ze státu Michoacan, kde se tvářila přebytečně na jednom opadavém dubu
Má ale o něco světlejší barvu květu.
Haki: Třeba chce ten foťák namazat olejem
Kdo maže tan jede.
Já mám také z přírody ze státu Michoacan, kde se tvářila přebytečně na jednom opadavém dubu
Haki: Třeba chce ten foťák namazat olejem
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
zaruba píše:Paphio: Tu autumnalisku máte s pěkně sytou barvou květu- tedy jestli to neudělal ten mobil![]()
Já mám také z přírody ze státu Michoacan, kde se tvářila přebytečně na jednom opadavém dubuMá ale o něco světlejší barvu květu.
Haki: Třeba chce ten foťák namazat olejemKdo maže tan jede.
Tahle je z Oaxaca 1800 m.n. m a květy jsou o1,5 cm větší nežli gouldiany.
Paphio: Jsou to orchideje z kaktusových lokalit z opadavých dubů- tedy velmi tvrdé kytky. Ta moje je od města Tuxpan 1800m.n.m. Snad ještě tvrdší jsou Laelia speciosa. Pod duby jsme fotili Mammillaria bombycina a nad kaktusy na plném slunci fialový strom L. speciosa. Foto posílám. Tu mám ze tří lokalit v rozmezí 2300-2500m.n.m. Na jaře se těším na květy. Držel jsem ji na zahradě pod přístřeškem až do -1°C, dál už jsem ale nechtěl riskovat.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Záruba: tak na takové fotky jsem tu čekal! Díky.
Oni totiž dělají , že tam nic jiného neroste než kaktusy a někdy připustí , že jsou tam někde k vidění tilandsie.
Fascinující fotky. Znalost prostředí je fajn. O to hlouběji smekám klobouček, když taková kytka vykvete někomu ve východních Čechách za oknem