Stínění orchidejí

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
Zdenka

Re: Stínění orchidejí

Příspěvek od Zdenka »

Teď jsem se v jiném vláknu dočetla, že máš zasklenou lodžii, takže jsi v jiné situaci. Ale v létě tam zas musí být vedro?
lipo

Příspěvek od lipo »

Prosím, nemáte někdo zkušenost se stínící folií SOLTIS 86-2044? Manželovi to navrhli na stínění dolního skleníku, ale mně se 86 % zdá moc. Dík.
tercinka

Příspěvek od tercinka »

Ahoj. Nemate nekdo, kdo pestujete kytky na parapetu zkusenost s ponekud elegantnejsi formou stineni nez je stinovka? Neco jako na tom obrazku...
Přílohy
14298041470520.jpg
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

žaluzie :-)
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

lipo píše:Prosím, nemáte někdo zkušenost se stínící folií SOLTIS 86-2044? Manželovi to navrhli na stínění dolního skleníku, ale mně se 86 % zdá moc. Dík.
Zkušenost s tímto materiálem nemám, ale 86 % je opravdu strašně moc. Pokud by tahle stínovka byla natažená permanentně přes celé léto, tak by nejspíš kytkám chybělo světlo.
Hezký den
Pavel
tercinka

Příspěvek od tercinka »

Zaluzie mam ale nepouzivam, prijde mi ze stini moc a nejde zatahnout jen spodek, takze je malo svetla v cele mistnosti...a taky furt to zatahovat a stahovat zpet nahoru...
Myslim, ze ta lehka zaclona by svetlo rozptylila a vystacilo by to na cele leto...jen doufam ze neodcloni nejake dulezite spektrum pro kveteni... nebo neco takoveho... :?
Teta

Příspěvek od Teta »

No dělají se takové, že je můžeš natahovat odspodu - je to ale "plisovaná" látka - nejde to naklápět jako žaluzie....tohle bylo jako kombinace žaluzie-plisé a záclona v jednom.... nevím, jak to nazývají.... je to hezký, ale pro mé plné okno orchiší nevhodné.... :lol:
lipo

Příspěvek od lipo »

pavelheger píše:
lipo píše:Prosím, nemáte někdo zkušenost se stínící folií SOLTIS 86-2044? Manželovi to navrhli na stínění dolního skleníku, ale mně se 86 % zdá moc. Dík.
Zkušenost s tímto materiálem nemám, ale 86 % je opravdu strašně moc. Pokud by tahle stínovka byla natažená permanentně přes celé léto, tak by nejspíš kytkám chybělo světlo.
Hezký den
Pavel
Už jsme to zavrhli, natáhnem tam od května do září slabší obyčejnou zelenou síť napevno, nebude to konstrukce jako hrom a vyjde to podstatně levněji :lol:
Ani

Příspěvek od Ani »

Zdeni,mám přeloženou tu textilku,takže dvojnásobná,a mám ji normálně na tyčce,jakoby garnýž..
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

tercinka píše:Ahoj. Nemate nekdo, kdo pestujete kytky na parapetu zkusenost s ponekud elegantnejsi formou stineni nez je stinovka? Neco jako na tom obrazku...
Tohle teď používám na okně a funguje to bez problémů.
Odpovědět