Právě kvete 7
Re: Právě kvete 7
Jsou krásné , mně už dvě kvetly v létě, jsou nějaké zmatené 
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji, ano, podobná jistě. S tou náročností v určování to bude asi pravda. Kvete mi prvně, seznamuji se s ní, okukuji. Zdá se, že ten květ vypadá v každé fázi vývoje úplně jinak. Což bude oříšek v porovnávání. Teď vypadá takto.lukas.kresina píše:Přeji hezký den.
Tahle mi přijde hodně podobná.
http://orchisrafa.blogspot.cz/2011/07/l ... enson.html
Autor stránek tam píše něco v tom smyslu, že ji dostal před několika lety jako Lockhartia oerstedii, určení si neověřoval, a až po několika letech mu ji kdosi (nepochopil jsem kdo) určil jako L. schunkei. Že prý se ty Lockhartie špatně určují, neboť jsou si podobné.
Lukáš Křesina
Najednou se zdají podobné zase jiné druhy.
Budu dál sledovat.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za radu,dost možná to udělám. Měl jich víc, patrně i jiných druhů. Nejsem si už jistý, jestli jsem štítek ztratil já, nebo vůbec popsaná nebyla.Míra píše:A co se zeptat rovnou Zími? tel. 602454136Mila.J píše:Neví někdo co to je? Tuhle Lockhartii mám už nějakou dobu od J. Zimi . Trochu jsem se i kouk po netu, ale nic , co by přicházelo v úvahu jsem neviděl.
e-mail : zima.jan@wo.cz
Taky mluvil o složitosti v určování. Možná si sám není jistý přesným určením těchto rostlin.
Přinejhorším zůstane u mne jako jedna (nebude sama) z neurčených.
Budu se tomu ještě věnovat.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji Jirko, roste dobře, časem jistě budou i oddělky, momentálně víc nemám.jirka2 píše:Teda Mílo, nádhera. Tak tu bych bral, nemáš nějakou navíc?
Nechci kalit Ti nadšení, ale je to květem spíš drobotina, asi 1cm. O habitu se to říci nedá(40cm).
Snad časem budou, domluvíme se.
Krásná Tolumnia.
Ten kvítek má krásný 
a je tu zase,prostě, na tu máš patent...já s ní bojuji..krásný kvítek...
no,tak to je nadělení..hezké kveteníčko...