pomoc pri urceni coelogyne

Coelogyne, Dendrochilum, Pleione
Odpovědět
miro
Kontaktovat uživatele:

pomoc pri urceni coelogyne

Příspěvek od miro »

ahoj,prosim zkusene i nezkusene o pomoc. mame takovy problem, tohle coelogyne bylo dodano jako coelogyne pandurata,nejak se nam to nezda a tak prosime o pomoc pri urceni jestli je to coelogyne pandurata nebo coelogyne mayeriana, mne to prijde ze je to coelogyne mayeriana.poradi nekdo? dekuju moc..
Přílohy
006-7_7_09.jpg
007-8_7_09.jpg
008-_Vse_rozvito.jpg
015-1_kvet.jpg
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc pri urceni coelogyne

Příspěvek od EvaJ »

já tipuji,že to je mayeriana. Ale je to opravdu tip jen podle obrázků obou druhů. pandurata bych řekla, že má horní část pysku spíš do špičky..
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Panduráta patří k větším Coelogynám. Mívá listy kolem 40cm - velikostí srovnatelná se známější massangeánou, podle kultivace, připadalo mi, že může být i větší. Nevím kolik má variet, ale tyto fotky vypadají na mnohem menší rostliny. Také tvar pahlíz vypadá jinak. S podobným květem je jich více, všechny jsem ve skutečnosti neviděl, proto určit nemohu. Každopádně fotky vypadají ůžasně, považoval bych to za větší ůspěch než pandurátu.
Prosím odkud je?
wiolan

Příspěvek od wiolan »

Je to rostlina jedné paní, co chodí ke mně na diskusi a koupila ji jako Coelogyne pandurata. Vedli jsme tam nyní spor, jestli to není Coelogyne mayeriana a tak jsem oslovila jednoho pana orchidejáře s prosbou o identifikaci. Potvrdil, že se jedná skutečně o mayerianu, dokonce tvrdí, když jsem mu popsala původ, jak k ní paní přišla, že jde o oddělek původně jeho rostliny, kterou s kdysi přivezl z Malajsie. Poslal mi k porovnání fotku jeho Coelogyne mayeriana a je to květ jako přes kopírák. ;)
Přeji hezký den, Věra

www.orchideje.freepage.cz
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

TAK TAK PRESNE TAK, SOUHLASIM S WIOLAN. TAK ALESPON SME TO VYRESILI CO TO VLASTNE JE :-)
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Ohledně určení také podporuji spíš mayreianu. Jen jsem si myslel miro, že jsi tak rychle sehnal tak pěknou kytku. Tu bych tedy bral také. Možná je tedy takových ve sbírkách více, než jsem si myslel.
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

no ja bych ji taky moc chtel. videl jsem ji na fotce u Haki a okamzite me to popadlo a zacal ji hledat. je uplne uzasna..
Odpovědět