Jine nazvy orchideji....
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jine nazvy orchideji....
Aby se to nepletlo- tak Laelia fidelensis byla Sophronitis fidelensis a teď to je Cattleya. Stejně tak například Laelia sincorana se přejmenovala na Sophronitis a teď Cattleya.olaw píše:Á Radku a tady se potvrdilo, co jsem před časem tvrdil, že některé rupikolní Laelie přejmenovali na Sophronitis. Dělají v tom hokej srovnatelný s hokejem našich chlapců do dvaceti let.![]()
![]()
Přejmenovávají se i hybridy!!
Toto je Rhyncholaeliocattleya
(Syn. Bl.) Hatsume Tatsuka,
Cattleya (Syn. Laelia) sincorana
x Rhyncholaelia digbyana
Naposledy upravil(a) Paphio dne ned 02. led 2011 15:59:19, celkem upraveno 1 x.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
V tom aby se kozel vyznal...
Paphio: to je moc hezká kytka
Paphio: to je moc hezká kytka
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
je v tom strašný čurbes, ale ten hybridek se moc povedl.
Dneska jsem dostala oddělek Bulbophyllum sikkimense. A protože vím, že se tato orchidea svého času zařazovala i pod Cirrhopetala (Cirrhopetalum sikkimense), tak jsem se dívala na KEW, které jméno je vlastně nyní platné.
http://www.catalogueoflife.org/col/deta ... ym/8291077
No a jsem z toho jelen. Chápu to dobře, že nyní je platné jméno Bulbophyllum roxburghi???
http://www.catalogueoflife.org/col/deta ... ym/8291077
No a jsem z toho jelen. Chápu to dobře, že nyní je platné jméno Bulbophyllum roxburghi???
Prosim Vas cirou nahodou nekdo nevite kam se ztratila
Encyclia garciana, neboli Anacheilium garcianum ?
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
kde by se měla podít název Encylia je stále platný Encyclia garciana (Garay & Dunst.) Carnevali & I.Ramírez. This is a synonym for:patejl píše:Prosim Vas cirou nahodou nekdo nevite kam se ztratila
Accepted scientific name: Prosthechea garciana (Garay & Dunst.) W.E.Higgins (accepted name)
Synonyms: Anacheilium garcianum (Garay & Dunst.) Withner & P.A.Harding (synonym)
Epidendrum garcianum Garay & Dunst. (synonym)
Encyclia garciana (Garay & Dunst.) Carnevali & I.Ramírez (synonym)
drroman, aha diky 
Ja jen ze je na orchidspecies jako Anacheilium ale nemohl sem to najit ze by to prodavali. Tak se radsi ptam nez budu pokracovat v hledani abych nehledal neco co se menuje jinak, jak uz se mne parkrat stalo
Ja jen ze je na orchidspecies jako Anacheilium ale nemohl sem to najit ze by to prodavali. Tak se radsi ptam nez budu pokracovat v hledani abych nehledal neco co se menuje jinak, jak uz se mne parkrat stalo
Není tu někdo, kdo by mi mohl říct, které názvy z latiny jsou ženského rodu a které středního? Pořád mi připadá, jestli třeba phalaenopsis, miltoniopsis, nebo poneorchis nejsou "holky" ? Není to podstatné, ale zajímá mne to. Zkoušela jsem to někde najít, ale nepovedlo se mi to.