Právě jsem se zaregistroval na fóru. Jsem pěstitel začátečník. Docela se daří. Už jsem se dostal dál než k "faleňákům" z obchodu. Rád bych zkusil pěstování na kůře a dočetl jsem se zde, že by pro to bylo nejvhodnější právě to dendrobium. Jedno už mám, ale to je vážně obří. Rád bych se zeptal, jestli se zde i nějak "changuje" se sazenicemi.
Dendrobium vhodné k navázání na kůru
-
strophanthin
Dendrobium vhodné k navázání na kůru
Dobrý den!
Právě jsem se zaregistroval na fóru. Jsem pěstitel začátečník. Docela se daří. Už jsem se dostal dál než k "faleňákům" z obchodu. Rád bych zkusil pěstování na kůře a dočetl jsem se zde, že by pro to bylo nejvhodnější právě to dendrobium. Jedno už mám, ale to je vážně obří. Rád bych se zeptal, jestli se zde i nějak "changuje" se sazenicemi.
rád bych sehnal nějákou sazenici, kterou bych si tedy vyvázal. Jsem z Prahy. Kdyby mi někdo nějakou prodal, byl bych rád. Jen bych se chtěl jestě zeptat, když použiju trochu mechu, jestli je jedno, který druh. Nebo musí-li to být rašeliník. Díky moc za info. Snad mi odpustíte ješte ne příliš odborný a spíše všeobecný dotaz
trochu se toho děsím, asi se za chvíli budu muset kvůli orchidejím přestěhovat do většího bytu

Re: Dendrobium wardianum
Příští týden je v Praze burza Živá exotica, 22.3. od 10 hod. Praha - Holešovice. Můžete přijet, určitě si vyberete...Věra
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dendrobium vhodné k navázání na kůru
Buďte vítán.
I když Dendrobia obvykle v přírodě rostou na holé kůře stromu, v kultuře a zvláště v bytové, jsou obvykle častěji pěstovány v malých květináčcích s hrubým epifytním substrátem. Důvodem jsou především velmi suché podmínky v bytě často spojené s nemožností pravidelného rosení nebo namáčení.
K navázání se také podle mého názoru spíše hodí menší až malé druhy jako např. D. senile nebo D. wangliangii. Ty jsou ale zase vhodnější do temperovaných až chladných podmínek, což v bytě obvykle nebývá k dispozici.
Hezký den
Pavel
I když Dendrobia obvykle v přírodě rostou na holé kůře stromu, v kultuře a zvláště v bytové, jsou obvykle častěji pěstovány v malých květináčcích s hrubým epifytním substrátem. Důvodem jsou především velmi suché podmínky v bytě často spojené s nemožností pravidelného rosení nebo namáčení.
K navázání se také podle mého názoru spíše hodí menší až malé druhy jako např. D. senile nebo D. wangliangii. Ty jsou ale zase vhodnější do temperovaných až chladných podmínek, což v bytě obvykle nebývá k dispozici.
Hezký den
Pavel
Re: Dendrobium vhodné k navázání na kůru
Rašeliník není k navazování příliš vhodný. Možná vám pomůže tohle: http://www.webareal.cz/kvetyzlucni/7-OR ... -pojednani