Romčo, mám ho od Orchid & more.Romča píše:Děkuju Evo. Prosím tě , mohu se zeptat, z jakého zdroje je tvé longicornu?
Dendrobium longicornu
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dendrobium longicornu
http://www.ipni.org/ipni/idPlantNameSea ... 77083907-1Romča píše:Musím říci kaačko, že máš asi pravdu, květ je rozhodně podobnější tvému chapaense než fotce longicornu na orchidspecies.
Již minulý týden jsem porovnával fotky těchto podobných druhů... atak jsem byl přesvědčen o správné identifikaci z původu ze skleníku p. Ryšavého....prostě jsem nepochyboval, ale nyní ?....někde jsem četl, že chapaense je ve sbírkách ještě vzácnější, než longicornu....no květy jsou si každopádně poměrně hodně podobné až na odlišně barevný tón kresby uvnitř květu, ale třeba se jen ty spodní výrustky na pysku ještě úplně nenapřímily...hmmm, pro mne je to nejhlavnější, že vážně hezky kvete ....
Ještě dotaz....jaktože D.chapaense není vůbec uznáváno na orchidspecies jako samostatný druh?...máte někdo nějaké bližší info k tomuto tématu?
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Romčo, tak nevím jestli tě zklamu nebo potěším, ale to tvoje bude pravděpodobně chapaense. dnes rozkvetlo longicornu. možná se vnitřek ještě trochu dobarví, ale je to jiné a hlavně pysk je střapatý.
Evo, rozhodně potěšila
.... konečně vím co mám doma....cedulka se dá přepsat vždycinky. Tak teď mám zase co shánět, to opravdové longicornu je vážně něco jiného, květy jsou moc krásné , díky za přiložené foto. Bohužel pro mne, jsem nucen vybírat jen z domácích zdrojů, do zahraničí má karta platby neumožňuje, snad zkusit založit Paypal účet. Jen mne trochu zaráží, že si p.Ryšavý toho rozdílu v květu nevšimnul.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Romčo, nemohu posoudit, od pana Ryšavého jsem nikdy neobjednávala. Alle zrovna tuhle rostlinku mi přivezl pan Kacerovský z Pokojovek, mrkni na jeho stránky, má toho spoustu a platíš tady v Kč www.pokojovky.czRomča píše:Evo, rozhodně potěšila.... konečně vím co mám doma....cedulka se dá přepsat vždycinky. Tak teď mám zase co shánět, to opravdové longicornu je vážně něco jiného, květy jsou moc krásné , díky za přiložené foto. Bohužel pro mne, jsem nucen vybírat jen z domácích zdrojů, do zahraničí má karta platby neumožňuje, snad zkusit založit Paypal účet. Jen mne trochu zaráží, že si p.Ryšavý toho rozdílu v květu nevšimnul.
Jsem s rostlinami, které osobně vybírá u německých firem naprosto spokojená
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Romčo, tak si zařiď účet u mbanky. Budeš mít všechno zadarmo. Dneska už jsou zadarmo dokonce i SEPA platby v eurech po evropské unii (což je naprostá bomba). Pro zámoří si pak zřídíš PayPal a nebudeš stačit vydělávatRomča píše:... Bohužel pro mne, jsem nucen vybírat jen z domácích zdrojů, do zahraničí má karta platby neumožňuje, snad zkusit založit Paypal účet. Jen mne trochu zaráží, že si p.Ryšavý toho rozdílu v květu nevšimnul.
Hezký den
Pavel
Evi paráda, jsem ráda, že jsem Romčovi nekecala kraviny
Romčo, budu mít na svém keiky, ráda ti je až dorostou přenechám
Romčo, budu mít na svém keiky, ráda ti je až dorostou přenechám
Přátelé, děkuji všem za cenné rady .... je vidět že v současné době si váží jen nové klientely..... můžete být u Komerčky třeba 20let a nic extra vám nenabídnou, anebo jo, ale za vše si pěkně připlatíte... ať mají na financování sponzoringu a nových reklam
Kaačko3.....moc děkuju za nabídku
.....až to bude aktuální, jistě se ti revanžuji, třeba něco povyměňujeme 
Kaačko3.....moc děkuju za nabídku
Romčo dobře, písnu si těRomča píše:Přátelé, děkuji všem za cenné rady .... je vidět že v současné době si váží jen nové klientely..... můžete být u Komerčky třeba 20let a nic extra vám nenabídnou, anebo jo, ale za vše si pěkně připlatíte... ať mají na financování sponzoringu a nových reklam![]()
Kaačko3.....moc děkuju za nabídku.....až to bude aktuální, jistě se ti revanžuji, třeba něco povyměňujeme