Hnojenie
Re: Hnojenie
Nemáte někdo zkušenost s hnojemím kompostem? Koupili jsme si na jaře nový kompostér, teď už je z něj humusu dost, jen nevím, jestli je to dobré i pro orchideje. co myslíte?
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No, kompost bych v malé míře dal tak maximálně k nějakému cymbidiu a možná ještě k nějakému odolnému terestritu. K epifitům určitě nee
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Kompost si samozřejmě vyrábím. Je to vinikající součást substrátů. Rozhodně ne ale pro orchideje.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na hnojivo, které se stříká na listy a taky tam píší, že i na vzdušné kořeny se dá stříkat. Omlouvám se, jestli už byl takový dotaz položen, ale neprocházela jsem to tu všechno. Zkrátka co na něj říkáte a jak moc se s ním má rostlina postříkat, popřípadně nějaké tipy. Předem děkuji za odpověď. 
Hnojení na list a na vzdušné kořeny je vhodné, ale pouze u některých rostlin. U některých druhů to může vyvolat flekatost.
Každopádně v tomto období bych na list nehnojil a ani nerosil vodou.
Každopádně v tomto období bych na list nehnojil a ani nerosil vodou.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
možná by bylo dobré i uvést, jak se to hnojivo jmenuje.
Tam píšou na obalu, že v zimním období hnojit 1x za 14 dní. Mám doma Phalaenopsis, Cambrii (myslím) a Miltonopsis. Jsem je nastříkala všechny
Před týdnem. Uvidím, co to s nimi udělá, zatím žádné fleky nevidím. Na název se podívám a napíšu. Koupila jsem ho v Baumaxu za 150 Kč. Je to takový menší sprej.
Ahá, dobře, tak já to nechám na jaro.
Náhodou je pro orchideje perfektní ale nesmí se do kompostu dávat vápno. Nepoužívá se ale klasicky jak známe ale stačí na dva až tři dny namočit kilo kompostu do 5 litrů dešťovky a občas promíchat. Před zaléváním nechat sednout.Sfe píše:Nemáte někdo zkušenost s hnojemím kompostem? Koupili jsme si na jaře nový kompostér, teď už je z něj humusu dost, jen nevím, jestli je to dobré i pro orchideje. co myslíte?