Moc děkuji, vidím, že ty večery strávené nad obsahem a samotným spuštěním nebyly marné. Nad uhynulými kytkami nebreč, každý to má za sebou a jak už tady bylo mnohokrát řečeno neexistuje originální recept na pěstování. Prostě chybami se člověk učí.ivag píše:Jirko - ještě musím napsat tobě - tvoje stránky jsou nádherný a poučný!! Málo kdo dá takto do podrobna návod na stavbu a typy rostlin, kterým vitrína vyhovuje. Fakt díky, koukám na ně a nemůžu se odtrhnout, no nechám si to na přečtení na víkend. V každém případě se už vitríny tak moc nebojím a doufám, že se mi stavba podaří a vše pěkně poroste. Mám vždycky špatný pocit když mi něco uhyne, že tomu nerozumím a že kytky trápím....pravda není to často, ale mrzí mě to pak. Jsem taková začátečnice asi 5roků, ale při mém zaměstnání, není tolik času jak bych chtěla. AŤ se daří!
Vitrína
Re: Vitrína
Jirko, jeden známý mi zase radí místo zářivek reflektor s fialovým světlem speciálně na rostliny...
Já vím, je těžké se rozhodnout, mám osobní zkušenost, kdy jsem svítil zářivkami Osram s fialovým spektrem a výsledek byl v porovnání z obyčejnými zářivkami nulový. Rozdíl byl jen v ceně za zářivku. Teď používám toto: http://www.klecka.cz/growshop/Osvetleni ... -blue.html a jsem naprosto spokojen. Tyto zářivky mám dvě, na zimu přidám ještě jednu. Kytky se v porovnání s klasickými zářivkami rozjely v růstu a hlavně pravidelně kvetou!Věra píše:Jirko, jeden známý mi zase radí místo zářivek reflektor s fialovým světlem speciálně na rostliny...
A jedna by nestačila? Co když mi to nepůjde...a máš ji nad terárkem nebo uvnitř? Aby se mi rosliny nepřipálili...
Věro, asi bych věřila Jurasovi - má dobré zkušenosti, to je vidět. Nevím jestli ten tvůj známý pěstuje taky orchideje, nebo jestli se v tom vyzná, abych neublížila, ale myslím si, že člověk, který se tím roky zabývá, bude mít asi pravdu.
Ten je má ve skleníku....Jinak Jirkovi věřím, to snad nemusím psát.Taky mi pomohl, on ví o čem je řeč, škoda jen,že jsem tak daleko
Nechal jsem si udělat z plechu krabici do které jsem umístil kompletní kabeláž a zářivky. Tato krabice je volně položena na stropě vitríny, ve kterém je otvor krytý sklem (ochrana proti vlhkosti a stříkající vodě). Na délku 105 cm asi budou třeba dvě zářivky.Věra píše:A jedna by nestačila? Co když mi to nepůjde...a máš ji nad terárkem nebo uvnitř? Aby se mi rosliny nepřipálili...
Díky, snad tím moc neobtěžuji..
Jak se tam hodí nebo spíš má účel travertin ----
Dnes jsem chtěla poktačovat a zjistila jsem,že se mi trochu loupe pozadí,tak jsem polystyren vyndala a uvažuji,že tam nic dělat nebudu,že pozadí bude jen sklo....nic mě nanapadá...