Tak jak říkám, vylámat poupata. Já to hybrid nemám ale kvete také pořád a vždy dvěma stvoly naráz. Má sice sílu, protože je už 150cm vysoká a má zřejmě v substrátu dostatek živin, protože razí stále nové kořeny a všechny do substrátu. Ale také bych chtěl, aby mi udělala odnož, takže to budu muset také udělat. Zažil jsem to už právě s křížencem, kdy dokvetla a ihned jel další stvol. Po čase začaly nepatrně uvadat listy a byť jsem potom vylamoval už jsem ji nezachránil.Marion píše:Míro nestraš!!Ano,jsou to hydridy.Jak je mám ztlumit,aby neodešly??
Vanda
Re: Vanda
No to je paráda Ninonina píše:Tak mi to nedá poslat obrázek.
Jsem zde nová a začátečnice s Vandami.Vandy mám 4,dvě jsem dostala loni na vánoce a dvě si koupilaletos na jaře na Floře.Všechny mají krásné kořeny,listy ale nějak nerostou.Namáčím v deštové vodě pokojové teploty,přihnojuji.Udělala jsem s jednou pkus a zasadila do substrátu podle vyčtených rad.Tak jsem zvědavá.Jo,všechny byly přes léto venku a taky nic.A jak je to s hnojivem na list?Prosím poraďte,děkuji.Obdivuji vase Vandy,snad se také jednou dočkám
- Danicka
- Kontaktovat uživatele:
Nino-ta ma teda kvetu-prosim te kolik a vypadaji i velke?
Mne ta V.Pagchong blue jeste porad kvete vemi kvety- na a ty 2 nejvetsi maji teda na sirku 12,5a sikmo 13cm-proste nadhera a ta V.sainsai blue ma jen ty 4,ale i tak 8,5 a 9cm,to jsem rada.Jinak rostou koreny a listy Ale udelalse jeden vetsi a jeden pidi cudlik u mixu Vandy spotty a Ascocendy,tak jsem zvedava,jesli to dopadne a neco z toho pri tomhle svetle bude.Jinak cekam postou z pokojovek od Schwertera Ascdu Somsri Nuget,tak jsem zvedava jaka to bude obryne.