Nevím, kdy´s tam byl naposled. Já si jela pro masdeválku z výstavy v Ústí. To víš, nakonec to skončilo celkem 4 kousky. Vlastně nemám tušení, jaké restrepie tam ještě měl. Nějaké bezejmenné a dál nevím. Chtěla jsem tu brachypusku, on mi začal předvádět anteniferu, pak řekl, že je to JEHO neprodejný kus, a pak mi půlku oddělil. Chtěla jsem dendrobium harveyanum, nemohl ho najít, tak mi vrazil maličké tetragonum s květem ... správně vytušil, že kvetoucí kytce těžko odolám ... a bylo.olaw píše:Gabčo, jedenáct druhů, což je ještě sakra málo. Od tří druhů mám dva typy. Celkem tedy čtrnáct rostlin. Ty jsi byla u Luda? Má něco nového? Mám takové malé tendence se tam zítra stavit.![]()
![]()
![]()
Vím, že měl kdysi Restrepii citrinu, ale to bylo tak před rokem a já bambula si ji nevzal.
Restrepia
Re: Restrepia
A dnes další.
Nejistě určená Restrepia antenifera a Restrepia muscifera, která měla být aristuliferou.

Nejistě určená Restrepia antenifera a Restrepia muscifera, která měla být aristuliferou.
A v měřítku, Restrepia antennifera s musciferou a R. lansbergii s musciferou.
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
Já věděl komu ji nechat. Jardo, díky za určení. 
No, to jsem Romane moc zvědavý, na tohle se těším.drroman píše:Jardo ty jsi teda provokatér,za chvíli rozkvete ta moje,budeš určovat co to vlastně je ,když se z gutulaty vyklubala trichoglossa ,tak jsem zvědac jestli tohle bude dodsonii nebo zase něco jiného
,Jinak ta trichoglossa pokvete znovu(po třetí z jednoho lupenu)
R. dodsonii mám slíbenou, tak snad brzy přibyde do mé sbírky.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Jardo, super,nejvíc se mi líbí R.lansbergii. To je ale chaos v tom určování. Koukám, že když nějakou koupíš, dokud nerozkvete, nevíš vlastně co máš, co ?
Po tý vší peripetii to dopadlo docela dobře ne?radzak píše:Já věděl komu ji nechat. Jardo, díky za určení.
No a ani když ti rozkvete, si člověk ještě pořád nemusí být jistý, viz moje snad antennifera.EvaJ píše:Jardo, super,nejvíc se mi líbí R.lansbergii. To je ale chaos v tom určování. Koukám, že když nějakou koupíš, dokud nerozkvete, nevíš vlastně co máš, co ?
R. lansbergii je nádherná, ale taky prťavá. Květ má něco málo přes jeden cm. Není to ani rychlik v růstu. Od té doby (od Drážďan), co ji mám narostly teprve dva listy.