Oncidium jonesianum
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Oncidium jonesianum
nádherné Oncidium ze sekce Cebolletae, listy jsou bičovité, okrouhlé na průřezu. zatím mi rozkvetl jeden květ z 11 poupat, který má průměr 6 cm a krásně voní.
Re: Oncidium jonesianum
Naprosto úžasné, přijedu se na něj podívat osobně, ať vím na co se mám do budoucna těšit. 
Jejda, to je zase krasavec. Už jsem zvědavá na fotky celého stvolu. Když má okrouhlé listy, tak se to nějaké suchomilné oncídko?
Evi, je nádherný a na mě moc teplomilný. No, snad do něj brzy půjdu. Výhoda u něj je ta, že na zimu může být pověšený v obýváku na okně a to bez zálivky.
Napiš nám o něm něco.

Napiš nám o něm něco.
To je parádní. Tyhle viselce miluju. Jardo, ono není až tak teplomilné. S tou tvou Brassavolou cucullatou by si dobře rozuměly 
Evo to je parádní kytka
Dívala jsem se po druzích ze sekce Cebolletae a strýček gůgl mi našel zajímavou (pro mě novou) informaci.
Oncidium cebolleta je na seznamu rostlin s psychotropními látkami. Údajně obsahuje látky nahrazující peyotl nebo hikuri.
http://followers.thcnet.cz/CyberNet/Pun ... 3ronc.html
Domnívala jsem se, že orchideje jsou zdraví neškodné, jinak bych před lety dávala větší pozor na malou vnučku a na psa (ne že by mi okusovali kytky, ale jistota je jistota).
Koukala jsem Radku, že ho máte...nejste při přesazování veselejší?
Dívala jsem se po druzích ze sekce Cebolletae a strýček gůgl mi našel zajímavou (pro mě novou) informaci.
Oncidium cebolleta je na seznamu rostlin s psychotropními látkami. Údajně obsahuje látky nahrazující peyotl nebo hikuri.
Domnívala jsem se, že orchideje jsou zdraví neškodné, jinak bych před lety dávala větší pozor na malou vnučku a na psa (ne že by mi okusovali kytky, ale jistota je jistota).
V tom případě do něj jdu. Už se těším do Ismaningu, tam jich měli požehnaně.....

olaw píše:V tom případě do něj jdu. Už se těším do Ismaningu, tam jich měli požehnaně.....![]()
![]()
Jardo, máš v tom trochu zmatek. Cebolettu tam nemají a z jonesiana se nesjedešolaw píše:V tom případě do něj jdu. Už se těším do Ismaningu, tam jich měli požehnaně.....![]()
![]()
Pro jistotu jsem ho dal pryčwiolan píše:Evo to je parádní kytka![]()