paphiopedilum pro začátečníka
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: paphiopedilum pro začátečníka
No je v tom zmatek.Prý lepší tyto hybridy nazývat Paphiopedila typ Maudiae.To je vysvětlení od Jiřího Guta .Ale to Vaše skutečné P.Maudiae mě zajímá. Dejte pak foto. Moje rostlina je z Hornbachu takže si nedělám žádné iluze.
Radku a co tenhle? Taky už je v pánu.

Haki, vy si na mně ale vymýšlíte...HAKI píše:No je v tom zmatek.Prý lepší tyto hybridy nazývat Paphiopedila typ Maudiae.To je vysvětlení od Jiřího Guta .Ale to Vaše skutečné P.Maudiae mě zajímá. Dejte pak foto. Moje rostlina je z Hornbachu takže si nedělám žádné iluze.
Podle tvaru květu. To tvé má od curtisii menší prapor, veliký pysk a velký sklon petalů. Celkově ten květ připomíná Paph. curtisii var. sanderae.olaw píše:V botanické zahradě mi ho prodávali jako Maudiae. Podle čeho usuzuješ? Já to prostě nepoznám. Ani to není důležité, snad jedině, že bych si ho tam jel koupit znovu.
Tady převažuje vliv Paph. lawrenceanum. Je mu dost podobné.olaw píše:Radku a co tenhle? Taky už je v pánu.![]()
![]()
Radku, hledám ty rozdíly. Já květ fotil, když ještě nebyl řádně otevřený.
Tady mám fotky z botanky, kde je květ otevřený. Omlouvám se za kvalitu, v té době jsem neměl moc dobrý fotoaparát.
Tady mám fotky z botanky, kde je květ otevřený. Omlouvám se za kvalitu, v té době jsem neměl moc dobrý fotoaparát.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu nevymýšlím, to nemám ani v plánu -určitě byste na vše přišel. Tak to je to Vaše pafíčko na fotu ?radzak píše: Haki, vy si na mně ale vymýšlíte...
Tohle vypadá na Maudiae, ale podle fotek bych řekl, že ta tvá je jiná. Tady je vidět, jak to zkresluje. Alespoň je to poučení pro ty, co chtějí určit "nějaký" hybrid. My si tady nevíme rady s primárním křížencem. Nicméně registrované křížení je Paph. Maudiae = callosum x lawrenceanum.olaw píše:Radku, hledám ty rozdíly. Já květ fotil, když ještě nebyl řádně otevřený.
Myslím vymýšlíte pro mne nadlidský výkon: najít fotku, oskenovat, upravit a odeslat. Uf! Měl jsem ji od známého. Tenkrát bylo určení jednoduché-jiná podobná kytka tady prostě nebyla.HAKI píše:Opravdu nevymýšlím, to nemám ani v plánu -určitě byste na vše přišel. Tak to je to Vaše pafíčko na fotu ?radzak píše: Haki, vy si na mně ale vymýšlíte...Mohu se zeptat kde jste si ho koupil.
No právě. Jsou to tam letité rostliny. Ta má pocházela přímo z tohoto stolu. Jen květ při focení nebyl zcela otevřený.radzak píše:Tohle vypadá na Maudiae, ale podle fotek bych řekl, že ta tvá je jiná. Tady je vidět, jak to zkresluje. Alespoň je to poučení pro ty, co chtějí určit "nějaký" hybrid. My si tady nevíme rady s primárním křížencem. Nicméně registrované křížení je Paph. Maudiae = callosum x lawrenceanum.olaw píše:Radku, hledám ty rozdíly. Já květ fotil, když ještě nebyl řádně otevřený.
Právě že Maudiae je takový oříšek. Přímo primární křížení se shání dnes asi velmi blbě. Této botance bych ještě důvěřoval, právě dlouhou dobou pěstování tohoto hybridu. V hobby marketech může být už úplně něco jiného. Klidně ale nemusí. Je fakt, že je to moc povedené křížení a asi se k němu znovu vrátím (po nabitých zkušenostech