Bulbophyllum odoratissimum
Bulbophyllum odoratissimum
Dneka mi přišlo toto Bulbophyllum. Máte s ním někdo zkušenosti, je tohle dospělá velikost? Díky
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bulbophyllum odoratissimum
Jo, to je miniatura. Roste celkem dobře, ale pokud není řádně zapěstovaná, může přesychat. Do květináče nejde, je to šplhavec, tedy montovat je podmínka. Ve větším suchu bych měl obavy z přeschnutí. Nemám zkušenosti s rosením.
Díky, přidala jsem ho k ostatním. Zkkoro všechny vyvázané rosltiny jsme dala na podtác co jsou pod truhlíky a každý den zavlažuji. A krásně se srovnali.
- josef1josef
To Jana:
Promiň, ale nějak nerozumím tomu podtácu pod truhlíky. Ne že bych nevěděl co to je
, také používám, ale nerozumím tomu použití. Můžeš to nějak přiblížit?
Tohle Bulbo jsem si dovezl v sobotu od pana Koláře a zatím čeká v rašeliníku na vhodnou podložku pro "šplhavce". Ostatní miniaturky mám pověšené a rosím večer důkladně a někdy stačím i ráno jemně svlažit.
Díky a hezký den.
j.
Promiň, ale nějak nerozumím tomu podtácu pod truhlíky. Ne že bych nevěděl co to je
Tohle Bulbo jsem si dovezl v sobotu od pana Koláře a zatím čeká v rašeliníku na vhodnou podložku pro "šplhavce". Ostatní miniaturky mám pověšené a rosím večer důkladně a někdy stačím i ráno jemně svlažit.
Díky a hezký den.
j.
Dřiv jsem je měla zavěšené na oknech a stále jsem bojovala s udržením dostatečné vlhkosti. Tak jsem je sundala a dala na parapet jako ostatní kytky, ale protože je každý den zavlažuju, tak jsou na tácu. Trochu vody tam vždy nechám a vhkost mám stále přes 70%
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Je moc pěkný 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
tak velká gratulace ! Mě ještě žádné bulbo nerozkvetlo. Sice rostou, ale jinak .... asi to bude delší zvykání.
Děkuju. Docela mě to překvapilo, že nasadilo na květ. Na netu jsem četla, že může mít až 20 květů, tak snad se někdy dočkám