Vyhodil jsem jich pět přepravek. Samou botaniku. Raději na to nevzpomínám.HAKI píše:No pěkně šílený .Hm ....i letnění má své zákonitosti. Jednou jsem někde četla že i ptáci mohou nadělat na orchidejích dost škody.Jestli to je tak -nevím.Na druhé fotce jsou pafíci -to bych brečela vzteky.radzak píše:K tomuto tématu ještě jedna zkušenost. Takhle taky můžou vypadat vaše letněné orchideje po krupobití velikosti pingpongových míčků když jsou pod širým nebem.
letnění
Re: letnění
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Do pr.... a napíšu to do prdele ,sakra .Chtěla jsem se zeptat na další osud, jak to bylo .Ale nějak jsem si netroufala.Tak soukromý mazec -hrůza tak už tečku za tím.radzak píše: Vyhodil jsem jich pět přepravek. Samou botaniku. Raději na to nevzpomínám.
Proběhla jsem příspěvky u tohoto tématu a zeptám se - co vítr? Já letním samozřejmě cymba a dostkrát za dobu letnění jsou převrácené větrem atd., ale to většinou nevadí, nic se nestane. Loni jsem zkoušela letnit i menší rostliny, ale při prvním větru jsem je hledala u sousedů. Pak jsem je dala do skleníčku, tak to spadl celý skleník a ulomily se nové výhony. Tak už jsem pak neletnila... Když vidím, jak máte rostliny zavěšené ve stínu stromů, tak mi to nejde do hlavy - u vás nefouká vítr? Nebo jste pořád doma a hlídáte, kdy se přižene? 
- Danicka
- Kontaktovat uživatele:
Ja je mela zaveseny na stromech a taky mi obcas padaly-hlavne Cymba
.Nestesti se mi nikdy neulomila zadna pahliza ani nic jineho.Ted na podzim manzelova teta orezala nizsi vetve u stromu u plotu na kterych jsem letnila,takze letos mam po letneni.Jsem z toho smutna,ale nebyly to moje stromy,tak mam pech.Jsem na tohle leto zvedava,ponevadz v zime je na stole,kde jich mam dost mene svetla,ale v lete je zas musim davat dal.
Tak at nam to v tomhle posmournem osklivem pocasi pekne kvete.
Tak at nam to v tomhle posmournem osklivem pocasi pekne kvete.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mně loni sfoukl vít nakvétající stanhopeu. Myslel jsem, že budu vraždit. Jediný lék na to je kytky pořádně přivázat, aby nelítaly
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Většina orchidejí roste v přírodě na větrných stanovištích. Je to nejlepší prevence proti různým hnilobám. Nesmí to samozřejmě překročit únosnou mez a venku je třeba rostliny zabezpečit před spadnutím nebo převrácením a pokud možno jejich umístěním na závětrnou stranu.
Já je mám zavěšený na jabloni, používám umělohmotný závěsy od závěsných květináčů. Dají se koupit samostatně. Větev musí mít průměr jako ten závěs, mám to dost napevno a drží v pohodě a to u nás fučí často. Věším i dost velký kytky -cymbidia, dendrobia. Jak je dám blíž k zemi, hned jsou plný breberk nebo ožraný od slimáku. Na jabloni lákají jen kosáky, vyhrabávají substrát, potvory.
- Danicka
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,s tím vyndáním orchidejí ven jste mi nahráli do ruky-chtěla jsem se právě zeptat,zda už budete dávat Cymba ven,tak jak čtu tak asi ano.Já už se těším že i ostatní holkám,ačkoli mi manželova teta vyřezala mé zátiší s větvemi u plotu,kdej sem je 2 roky letnila,tak ještě zbývá nějaká jabloň a tak.Loni si toho letnění užily málo,tak doufám,že to letos bude lepší a bude se letnit déle.
No tak to by z nich byla paprika s knedlíkem.Mila.J píše:Slepice mi v minulosti sežrali několik rostlin. Ne ůpně celých, už některé to nezvládly. Ještě víc převrátily a vyhrabaly.
Tady u nás v Č.Lípě jsou ještě v noci mrazíky. Sice ne kdoví jaké, ale jinovatka na trávě je každý ráno. Tak si myslím, že ještě s vyndáním Cymbídií musím počkat. Ale nejraději už aby byly venku, neboť zabírají moc místa.