ja si před rokem nasbíral igelitku rašeliníku,pověsil jsem ji do skleníku a zapoměl na ni.Letos jsem si na ni vzpoměl při přesazování..Mrknu tam,byl sice žlutý,ale nezplesnivěl mu ani lístek,část byla suchá a část vlhká,normálně jsem ho použil.ssscream píše:Já jsem zkoušel dát mech a rešeliník do dvou uzavřených boxů. Když jsem mech po měsíci otevřel, tak byl plesnivý, rašeliník ne, ačkoliv byl taky vlhký. Tak nevím... Já jsem zkoušel ten mech k pár katlejím. Byl to prostě jen pokus, zatím se jim to líbí, už jsou to asi tři měsíce.
mechy, rašeliníky
Re: mechy, rašeliníky
Přesně, já jsem se někde dočetl, že rašeliník je sterilní, tak jsem usoudil, že proto ani plesnivět nemůže.cernosekc píše:ja si před rokem nasbíral igelitku rašeliníku,pověsil jsem ji do skleníku a zapoměl na ni.Letos jsem si na ni vzpoměl při přesazování..Mrknu tam,byl sice žlutý,ale nezplesnivěl mu ani lístek,část byla suchá a část vlhká,normálně jsem ho použil.ssscream píše:Já jsem zkoušel dát mech a rešeliník do dvou uzavřených boxů. Když jsem mech po měsíci otevřel, tak byl plesnivý, rašeliník ne, ačkoliv byl taky vlhký. Tak nevím... Já jsem zkoušel ten mech k pár katlejím. Byl to prostě jen pokus, zatím se jim to líbí, už jsou to asi tři měsíce.
Nic není nemožné.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
No prý má opravdu baktericidní účinky, ale pouze živý! Suchý už ne a viděl jsem ho plesnivět doma za oknem i venku v lese.
No vidíšKarlos píše:No prý má opravdu baktericidní účinky, ale pouze živý! Suchý už ne a viděl jsem ho plesnivět doma za oknem i venku v lese.
Nic není nemožné.
Díky za diskuzi. Nechám tedy mech v lese a rašeliník raději koupím. Zatím, co jsem dala k orchijím buď na povrch, nebo trošku do substrátu, neškodí. 
Prosím Tě, kdybys byl fakt tak dobrej a poslal mi, tak jen trošku! Jen do obálky. Nedělej si škodu, Nebo se podělím o výdaje. A díky za ochotu.
ssscream píše:Nino, nekupuj ho, tady je strašně drahý. Pošlu ti ho.
Můžete tedy někdo přiložit fotku rašeliníku, prosím? Ať vím, jestli mi to roste někde na zahradě nebo ne a do čeho jsem ty katleje bez kořenů nacpala...
Dík
Dík
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
To je ten jemný, co se snad hodá k na povrch ubstrátu. Doporučuji větší druhy.