ano Milo roste a kvete i u mně na parapetěMila.J píše:Mám intermedii- je podobná, má to být přírodní hybrid aphrodite a equestris. Tvoří kejky dost.
Phalaenopsis equestris
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
Re: Phalaenopsis equestris
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Jo jasně, to je bezproblémová kytka, až trochu naroste, tak bude mít dlouhé převislé květní svoly stále remortující. Budeš mít květy, alespoň pár, téměř stále.
Přeji mnoho dalších pěstitelských ůspěchů.
Měla bych zájem o keiki, až bude k oddělení, Díky za případnou SZ.Mila.J píše:Mám intermedii- je podobná, má to být přírodní hybrid aphrodite a equestris. Tvoří kejky dost.
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
už přemýšlím jak udělat na okně místo,čeho se zbavit a vybrat si další rostlinyMila.J píše:Jo jasně, to je bezproblémová kytka, až trochu naroste, tak bude mít dlouhé převislé květní svoly stále remortující. Budeš mít květy, alespoň pár, téměř stále.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Romane, na té lueddemannianě zahnilo srdíčko. Nevím, jestli se ještě nějak vzpamatuje. To ale nemusí vadit kejky jsou ještě jiné. Jen to bude trochu později. U faleňáků se to stává minimálně, ale občas se stane. To je důvod proč raději nabízím zapěstované rostliny. Je to tak bezpečnější.
Jistě, jsi vždy vítán.
Jistě, jsi vždy vítán.
Nedávno jsem si pořídila phal. equestris. Postupně nakvétá, ale kvítky vydrží velice krátce (pár dnů), takže díky tomu mi v podstatě kvetou současně . Je to normální? Jak dlouho vydrží obvykle?
Vlastně se mi teď zdá, jakoby zasychala i některá poupata, kořeny jsou ale krásně zelené.
Vlastně se mi teď zdá, jakoby zasychala i některá poupata, kořeny jsou ale krásně zelené.
Celé kvetení trvalo skoro pět měsíců. Jednotlivé květy vydrží alespoň dva týdny.
Jak ho pěstuješ? Já ho mám v obýváku na severním okně u ostatních phalů - hybridů. Těm se tam daří báječně.
Na parapetu západního okna a když kvete je na jídelním stole.
To je tam asi skoro pořád, ne ?
Zalíváš po proschnutí, hnojíš standardně? Co teplota? Marně přemýšlím, co dělál blbě...