Hippeastrum
Re: Hippeastrum
Radku,já mám do dnes chaos mezi clívíí a amarilisem,vždycky to dopletu,tak se omlouvám.

Hanko, nemusíte se omlouvat, nebylo to míněno jako výtka ale spíše jako informace. Myslím, že na tomto fóru není nikdo, kdo by se mohl titulovat jako všehoznalý a každý z nás si rád doplňí nové informace.hanka2 píše:Radku,já mám do dnes chaos mezi clívíí a amarilisem,vždycky to dopletu,tak se omlouvám.![]()
Ať se daří.
Jak jsi na tom Katko s cibulema Hippeastra? Nebyla by nějaká navíc pro mě?Katka píše:cibuli to má, nejbližší je to amarylisu, co se obvykle v obchodech nabízí v předjaří cibule s pupeny. V chytrých knížkách se tvrdí, že to jsou hippeastra všechno, jen se to liší od pravého amarylisu obdobím květu a klidu. Na tohle jsem narazila před cca 4 lety v květinářství ve slevě, protože měli všechny květy ořezané do vazeb. Na podzim se nechají listy zatáhnout do cibule, pak ji nechávám v suchu nezalívanou na chladném okně při cca 15°C a k jaru se objeví květní pupeny. Se zalíváním se má počkat až povyrostou nad cibuli, aby nezakrněly, teď mi tam vyráží 3. poupě. Letos jsem zjistila, že založilo na dceřiné cibulky, ale zatím je to drobotina maličká, takže to bude na dělení nejdřív za rok. Takže až budou, dám do placu. K
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, odpověď máš v SZ. K
Po čtyřech letech od výsevu vykvetl semenáč hvězdníku ze semen sbíraných v Řecku. Semenáčů mám celkem jedenáct (všechno to bylo z jednoho semeníku) a letos jich pokvete hned pět najednou, tak jsem zvědavý, jak budou vypadat ty ostatní.
T.
T.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
tommy, paráda !!
Díky, byl jsem dost překvapený tím, jak sytě je vybarvený, čekal jsem něco podstatně světlejšího.
T.
T.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
no právě ta barva, ta je úžasná. Musí úplně svítit !tommy píše:Díky, byl jsem dost překvapený tím, jak sytě je vybarvený, čekal jsem něco podstatně světlejšího.
T.