poškozené listy

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
deny.de

poškozené listy

Příspěvek od deny.de »

Ahoj,
na phalu jsem našla pěknou neplechu - viz. odkaz, prolistovala jsem forum a skoro mám pocit, že by to mohlo být od každého něco. Nejprve světloučké flíčky a teď takové fleky. Možné je i spálení od slunce, ale myslím, že to nebude jen tím. Listy jsem odřízla a zasypala. Prosím poraďte co by to mohlo být a hlavně jak s tím zatočit, orchidejí mám víc a ráda bych je uchránila.

http://dandu.rajce.idnes.cz/Orchidej_-_nemoc/#

Děkuji.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Re: poškozené listy

Příspěvek od Mila.J »

Velmi pravděpodobně fyziologické poškození, zejména nefunkční kořeny případně jiné části. Jiné další nemohu vyloučit.
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Není to přehnojené?
deny.de

Příspěvek od deny.de »

No mohlo by to klidně být, mám nové hnojivo, tak se to mohlo stát, hnojila jsem naposledy cca před 3 týdny, mám zkusit přesadit?
Bohužel momentálně máme z bytu staveniště, takže jsem neměla čas ani možnost je sledovat pravidelně, prach jsem z nich otírala vlhkým hadříkem, může to být tím?
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Ty plošné skvrny mi připadají taky jako spálené - to otření listů by mohlo snad škodit jedině, pokud na ně zrovna pražilo slunko a zůstala na nich vrstvička vody, jinak ne.
lm26

Příspěvek od lm26 »

tipuju taky že jsou v háji kořeny, řekla bych, že ten phalík mele z posledního.
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Pokud dobře vidím, tak má nejméně 3 dobré kořeny, které koukají z květináče ven. S těmi to v pohodě zvládne, pokud tam není nějaká nemoc. Phaly toho vydrží hrozně moc. Teď mám v ošetřovně jeden, tomu zbyl jen jeden kořen a ještě bez špičky, je v mechu a vypadá, že to zdárně přežije.
Odpovědět