Dendrobium chrysopterum (subclausum)
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dendrobium chrysopterum (subclausum)
Jardo, tak už nečekej a začni namáčet. Já je takhle dlouho netrápím, resp. úplně vyschnout je nenechávám. A co světlo a čerstvý vzduch ? Oni toho světla chtějí docela dost.
D.glomeratum jsem si pořídila na výstavě ve Drážďanech. Zatím taky nic moc nedělá, musela jsem ho přesadit. Mám ho v rychle vysychájícím substrátu a už občas namáčím. Ale chtěla jsem se zeptat na četnost zálivky...Dočetla jsem se na netu, že nějaká pěstitelská firma doporučuje zalévat (asi rosit) dokonce co 2dny...Co si o tom myslíte?
Se světlem nemám problém. Jsou na jih, ani to větrání. vysychá mi rychleji, než bych potřeboval. Horší je, že mi začal rašit, narostlo to okolo 3 cm. a listy upadly. Teď se mi dělá jenom ta keiki....EvaJ píše:Jardo, tak už nečekej a začni namáčet. Já je takhle dlouho netrápím, resp. úplně vyschnout je nenechávám. A co světlo a čerstvý vzduch ? Oni toho světla chtějí docela dost.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
když začnou rašit a výhonky jsou ještě malé, tak nerosit, většina jich bývá na to háklivá a výhony zahnijí. Lepší je prolití nebo namáčení. Mlžím jen staré holé pahlízy.
tercinka: je to různé, zalévání si musí každý vychytat sám. Podle teploty, vlhkosti v bytě nebo skleníku a podle substrátu. nezanedbatelná je také velikost květináče. Dendrobka mají rády malý květináč, kde jsou spíš natěsnané a rychle vysychají.
tercinka: je to různé, zalévání si musí každý vychytat sám. Podle teploty, vlhkosti v bytě nebo skleníku a podle substrátu. nezanedbatelná je také velikost květináče. Dendrobka mají rády malý květináč, kde jsou spíš natěsnané a rychle vysychají.
Evi opravdu zajímavá potvůrka 
Evi, ta barva je naprosto úchvatná. Velká gratulace. 
Tak to je nádherná kombinace barev, tu miluju!
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
No, tyhle kvetoucí klacíky maj něco do sebe
paráda.
Tyhle novoguinejský jsou krásný,ale některý pěkný potvory.