bulbophyllum medusae
Re: bulbophyllum medusae
Tak asi 80-90
Hani, k tomu 70 paprik ,rajčata,ale asi to trochu prořídně, zkusím darovat Phaly, i když zase skoro pořád kvetou,ale to i fialky, které mám jako památeční na kamarádku....
Joj,to máš slušnou sbírku,to máš převážně botaniku?Myslím ty orchideje? 
Hani ,řekla bych tak napůl,jo a ještě ty moje pelargonie cca 130 druhů....skalku,teď děláme novou pergolu a do domu můžeš pořád dávat peníze....jo a taky pěstuji zeleninu
Tak to se moc těším. Máte ho navázané? Je to "šplhavec"? Nějaké bližší údaje o podmínkách pěstování?
Vždycky se mi moc líbilo, ale nějak jsem si na něj ještě netroufla.
Prosím ještě o nějakou další fotku před rozkvětem ve fázi pokročilejšího poupěte.
Martina
Vždycky se mi moc líbilo, ale nějak jsem si na něj ještě netroufla.
Prosím ještě o nějakou další fotku před rozkvětem ve fázi pokročilejšího poupěte.
Martina
Tiše závidím
Tento konkretne je vyviazany. Mam ho 3roky. Rastie divoko je to splhavec. Cast s troma pahluzami, ktora uz ani sa nedala prichytit na podlozku som odstrihla a skusila zasadit do crepnika-nehybe sa dva roky. Cely ten cas som ho pestovala v akvariu na juznej strane, 70-80%vlhkost. Teplota tam v lete vyletela aj cez 30stup. Neprisvetlovala som. Teraz v lete som ho premiestnila do paludaria 70% vzdusna vlhkost, teplota 22-25°C, prisvetlovala som 2x42W. Koncom oktobra som si vsimla rast-iny ako pahluza. Asi mesiac svietim LED svetlom na rastliny. Svietim 12 hod. Postrekujem asi kazdy druhy den + vetranie, neprihnojujem. Podla mna, svetlo ho donutilo ku kvitnutiu. Zajtra odfotim celu rastlinu.
i já závidím...Bulba mi docela přirůstají,ale nekvetou...medusu nemám...a jak vidím, asi mít nebudu hlavně kvůli světlu...držím palce a těším se na květy...
Ono je spíše stínomilné, pokud se dá věřit informacím na netu. Možná mu prospívá to prodloužení dne a vyšší vlhkost