Právě kvete 3
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Právě kvete 3
ta žlutá se mi moc líbí !
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
tak to moc gratuluji ! Nádhera ! Roste mi dobře, ale kvést jsem ho ještě nedonutila 
Tohle dendrobko prý neochotně nakvétá. Chce celoročně vlhko a chladno. Jirko, můžeš napsat v jakých podmínkách ho pěstuješ? Vypadá moc pěkně. 
-
jirka
- Kontaktovat uživatele:
radzak píše:Tohle dendrobko prý neochotně nakvétá. Chce celoročně vlhko a chladno. Jirko, můžeš napsat v jakých podmínkách ho pěstuješ? Vypadá moc pěkně.
Děkuju. Mě spíš připadá, že ho moc suším.
Je ve skleníku, navázaný na kousku větve,celkem umístěný na světlém místě. V létě tam občas panují docela vedra (i víc jak 30 st.),kropím 2x denně. V zimě se snažím udržovat teplotu min. kolem 15, na noc min. 12. S vodou přiměřeně k teplotě, raději jen lehce postříkat kořeny. Moc rychle neroste, tak 2-3 lístky za rok,zatím se nevětví.(Možná zkusím "fintu"jako u Cattleyí, lehce natrhnout). Kvete pravidelně
jirka píše:radzak píše:Tohle dendrobko prý neochotně nakvétá. Chce celoročně vlhko a chladno. Jirko, můžeš napsat v jakých podmínkách ho pěstuješ? Vypadá moc pěkně.
Děkuju. Mě spíš připadá, že ho moc suším.![]()
Je ve skleníku, navázaný na kousku větve,celkem umístěný na světlém místě. V létě tam občas panují docela vedra (i víc jak 30 st.),kropím 2x denně. V zimě se snažím udržovat teplotu min. kolem 15, na noc min. 12. S vodou přiměřeně k teplotě, raději jen lehce postříkat kořeny. Moc rychle neroste, tak 2-3 lístky za rok,zatím se nevětví.(Možná zkusím "fintu"jako u Cattleyí, lehce natrhnout). Kvete pravidelně, což mě celkem překvapilo, vzhledem k tomu co píše p.Ježek ve své Encyklopedii.
Díky za odpověď. Pěstuju ho v podobných podmínkách a také vykvetlo.
Moc pěkné kvetení