Paph.(kolopakingi var.) topperi je taky- sice slabě, ale zřetelně cítit. Něco mezi potem a starými ponožkami.Míra píše:No vůní bych to nenazval. Těžko se to popisuje. Něco mezi zvratky kojence s takovým nádechem po té bílé plísni na hermelínu a dost intenzivní.Zdenka píše:Ono ani těch 60 cm není tak málo. Psal jste, že se na vůni zrovna netěšíte. K čemu by se to dalo přirovnat?
Právě kvete 13
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Právě kvete 13
[quote="Míra"]To dendrobko už je obrovská rostlina, takže na jaře jdu do ní. Už má jen asi 15 květných stvolů a rozházených okolo. Jak se omladí, tak vyrazí větší množství mladých pahlíz a bude to zase jako dříve obalené.
Tak jste mi vyřešil dilema, jestli už ho mám přesadit. Asi 5 let nepřesazované, ale pořád jsem si říkala, že dendrobia mají rády kořeny natěsno. Loni už ale míň kvetlo a letos se mu nechce vůbec. Až se oteplí, zvětším mu (o trochu) květináč. Já mám tedy d.harveyanum nějaké trpasličí, pahlízy i s listy do 15cm a předloni kvetlo mnoha stvoly, tedy je dospělé.
Tak jste mi vyřešil dilema, jestli už ho mám přesadit. Asi 5 let nepřesazované, ale pořád jsem si říkala, že dendrobia mají rády kořeny natěsno. Loni už ale míň kvetlo a letos se mu nechce vůbec. Až se oteplí, zvětším mu (o trochu) květináč. Já mám tedy d.harveyanum nějaké trpasličí, pahlízy i s listy do 15cm a předloni kvetlo mnoha stvoly, tedy je dospělé.
No tak já ho rozdělím a v každém případě dostane větší květináč ale ne jen o maličko, protože bych to nejdéle druhým rokem zase musel řešit a to se mi nechce a hlavně rostlině to neprospěje. Když je květináč slušně velký, tak krásně naroste po přesazení kvete málo nebo vůbec ale druhým rokem už je to paráda.
Haki na té kůře bych na něj neměl odvahu
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Vaclav
Tenhle Sophronitis jsem dostala před 7lety. Je stále na korkovníku. Nejvíc měl 2 květy. Já zase mám strach z toho substrátu -to moc neumím. Co jsem měla v substrátu mám raději vše na kůře. U mě v substrátu kytky vypadaly dost bídně. Na kůře si víc věřím.
Tenhle Sophronitis jsem dostala před 7lety. Je stále na korkovníku. Nejvíc měl 2 květy. Já zase mám strach z toho substrátu -to moc neumím. Co jsem měla v substrátu mám raději vše na kůře. U mě v substrátu kytky vypadaly dost bídně. Na kůře si víc věřím.
Asi máš ve skleníku víc chladno a vlhko.Stejně ty tvé kytky obdivuji Já mám za dva dny sucho
Ahoj
Ahoj
Lc. Pure Soul 'Yutaka Morimoto'
Václave, já také preferuji ty hliněné, nízkou teplotou pálené.
Rychle to vyschne a nepřeliješ to.
No a ty Tvoje Sophronitisy, to je opravdu nádhera.
Václave, já také preferuji ty hliněné, nízkou teplotou pálené.
Rychle to vyschne a nepřeliješ to.
No a ty Tvoje Sophronitisy, to je opravdu nádhera.