Karlos píše:Jako začátečník si evidentně nepočínáte:-)
To bude asi tím celoživotním pěstováním kaktusů
Bída je to ale s těmi zkušenostmi a praxí a také s odkoukanými technikami a podmínkami při návštěvách různých sbírek. Tam mám ještě hodně rezerv
Karlos píše:Jako začátečník si evidentně nepočínáte:-)
Karlos píše:No jo, jsou lidé co si myslí že napodobují přírodu, ale napodobují jen třeba dva faktory a zbylé už opomíí, tudíž to nefunguje.
U starší literatury mě mrzí ten poněkud mokrý přístup k pěstování. Vododržné substráty, spousty rašeliníku, důraz na vysokou vlhkost vzduchu a potřebu umisťování do vitrín, ale to je holt vývoj.
zaruba píše: Navíc každá by chtěla něco jiného
Karlos píše:No jo, jsou lidé co si myslí že napodobují přírodu, ale napodobují jen třeba dva faktory a zbylé už opomíí, tudíž to nefunguje.
U starší literatury mě mrzí ten poněkud mokrý přístup k pěstování. Vododržné substráty, spousty rašeliníku, důraz na vysokou vlhkost vzduchu a potřebu umisťování do vitrín, ale to je holt vývoj.
Dneska už jsou praktické zkušenosti naštěstí jinde, ale občas mě nějaká ta mylná informace taky naštve. Údaje z přírody se vždycky hodí.
HAKI píše:
No jo, skoro jako ženský a v tom chumlu kytek ,by je člověk stejně neslyšel, jak by se překřikovaly.
A běda kdyby přišla nová krásnější obletovanější to by bylo řečí….ojééé.![]()
Jinak já ti Miloši fandím hodně o tom přemýšlíš a jsem dost zvědavá jak to bude u tebe s květenstvím dál.
Karlos píše:Míra: OK, samo neznám všechny knihy. Koukám ale že i pan Varáček zmiňuje papratku samičí! Kořeny kapradin jsou stále snad nejlepší komponentkou směsí, na druhou stranu mi připadá, že ve vhodně upravené kůře se dá pěstovat skoro vše. Díky za ukázku.