Paphiopedilum delenatii
Re: Paphiopedilum delenatii
Krásný květ i rostlina...
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
HAKI píše:nějak jsem to přehlédla -květ je moc pěknej .apolenka píše:Tak už v plné kráse - Paph. delenatii albavypadá to že ti kvete opakovaně,mě tyhle potvory moc nejdou -nerostou takže i nekvetou no...EvaJ píše:tady je moje kvetení
zrovna tohle kvete a roste bez problémů, ale u jiných jsem ráda, že vůbec rostou.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
EvaJ píše:
zrovna tohle kvete a roste bez problémů, ale u jiných jsem ráda, že vůbec rostou.
Mám dvě rostliny a ani jedna moc neroste.Přičítám to poklesu teplot k 13°C.Možná by to chtělo trochu teplejší pěstování.Evo v jakých teplotách máš pafíčko -děkuju.Jinak jo některý jsou potvory nevděčný
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
HAKI píše:EvaJ píše:
Mám dvě rostliny a ani jedna moc neroste.Přičítám to poklesu teplot k 13°C.Možná by to chtělo trochu teplejší pěstování.Evo v jakých teplotách máš pafíčko -děkuju.Jinak jo některý jsou potvory nevděčný
Hanko, celoročně ve skleníku, v zimě mělo i míň než 13 C a je v pohodě. V zimě mu dost snižuji zálivku
Včera jsem zjistila, že Paph. delenatii alba od 11 hod. voní velmi silně trochu jako konvalinky. Musela jsem povolat k očichání i následnici, jestli se mi to nezdá
.
Také mi rozkvetla var. alba:
Je moc krásný 
To je krasavec, Radku, že? To moje odkvetlo teprve minulý týden. A očuchej ho prosím, jestli ti taky voní
. Mě se prozatím chystá druhé P. delenatii od Luckeho, který by mělo být trošinku jiný (ale jen podle jejich fota, tak uvidím), na P. delenatii vinicolor si ještě počkám rok či dva, podle jeho velikosti, ale aspoň že narůstá
. Jsou všichni krásní
.
Lenko, očuchám
. Teprve se otevřelo, tak snad časem zavoní.