Cambria

Brassia, Miltonia, Miltoniopsis, Oncidium, Odontoglossum, Tolumnia …
Odpovědět
Gabča

Re: Cambria

Příspěvek od Gabča »

Ještě dotaz - někde tady na fóru jsem zachytila, že nějaké hybridy z této skupiny vyženou po odkvetení další květní stvol. Jaké máte zkušenosti v tomto směru s Odontoglossy?
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Velká část Odontogloss dokáže kvést z obou stran pahlízy. Je to individuální, záleží také na podmínkách, síle rostliny. Druhy s více listeny, například Miltonie a jiné, mohou teoreticky kvést za každým listenem. Stalo se mi u patrně Vulstekeary, že kromě standartních- z oboustran, vykvetla ještě třetím stvolem terminálně. I jiné se o toto pokoušeli, to ale moc standartní kvetení není u tohoto subtribu není.
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Tak jsem napsala firmě, od níž moje kytka pochází. Odpověděli, že je to Odontoglossum Anna Claire. Zaradovala jsem se, že tedy aspoň něco vím, ve větší detaily jsem ani nedoufala. A dnes jsem na webu http://www.stenasa.se/ našla tu samou kytku (má jen o pár puntíků víc, ale to asi nebude zásadní) pod názvem Odontonia Anna Claire. A teď něčemu věřte.
petr turecky
Kontaktovat uživatele:

Dotaz na určení předků

Příspěvek od petr turecky »

Nevíte prosím někdo, co v této rostlině je za příbuzenstvo??? Dostal jsem ji jako nicneříkající "cambrii".
Není v tom mj. oncidium fuscatum??
Přílohy
cambria-s-kvetem.jpg
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Petr - myslím, že je to Colmanara Jungle Monarch
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Určení hybridů je prakticky nemožné, pokud nejsou množeny meristémově a tedy si ani nezaslouží pojmenování.
petr turecky
Kontaktovat uživatele:

díky. Já vím, že hybrid si nezaslouží skoro právo na existenci. Jenže když už ho mám, tak bych rád měl aspoň nějakou stopu. Pro svou databázi. Lepší něco napsat, než třeba: hybride, nr. 025... A vlastně mě opravdu zajímá, z čeho ta která kytka vznikla. Protože to pak můžu líp trefit teplotu pěstování apod....
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Tady rodiče moc nevidí, jen- vypadá dost na oncidium, ale je lépe bránit přehřátí jako u odontoglossa.
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Viděla jsem to a nebo něco hodně moc podobného v pražském Hornbachu a byla u toho cedulka Oncidium. Jestli to má nějakou cedulku, zkus se dopídit podle firmy. Hodně z nich má sortiment na webovkách.
petr turecky
Kontaktovat uživatele:

právě, že jsem neuspěl. je tam na cedulce "brinko fleurmerc" google mi nic nenašel...
Odpovědět