NĚCO ZE ZAHRADY

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
tommy

Re: NĚCO ZE ZAHRADY

Příspěvek od tommy »

Na jaře jsem v Hornbachu natrefil na Cestrum fasciculatum. Byl dost drahý, ale chtěl jsem tuhle kytku z čeledi lilkovitých mít, tak jsem zaklel a zaplatil. Kladivníky se dřív pěstovaly běžně v zámeckých oranžeriích a zimních zahradách, teď už tak moc k vidění nejsou. Z výše uvedeného vyplývá, že ve většině jsou to typické přenosné rostliny: zimují při teplotách nad nulou, po zmrzlých jdou ven a na plném slunci zůstávají až do prvních mrazíků.
Nelituji těch peněz, kytka kvetla a kvete pěkně, (zatím) má jen jednu vadu - blbě se fotí, nedařilo se mi zaostřit.
T.
Přílohy
Cestrum fasciculatum_d_res.jpg.jpg
Teta

Příspěvek od Teta »

tommy píše:Na jaře jsem v Hornbachu natrefil na Cestrum fasciculatum. Byl dost drahý, ale chtěl jsem tuhle kytku z čeledi lilkovitých mít, tak jsem zaklel a zaplatil. Kladivníky se dřív pěstovaly běžně v zámeckých oranžeriích a zimních zahradách, teď už tak moc k vidění nejsou. Z výše uvedeného vyplývá, že ve většině jsou to typické přenosné rostliny: zimují při teplotách nad nulou, po zmrzlých jdou ven a na plném slunci zůstávají až do prvních mrazíků.
Nelituji těch peněz, kytka kvetla a kvete pěkně, (zatím) má jen jednu vadu - blbě se fotí, nedařilo se mi zaostřit.
T.

Tak to ti gratuluji! Měla jsem ho před lety, a docela dlouho...ale protože jsem neměla až tolik chladný zimování, tak ji jeden rok přes zimu dostaly sviluchy....Pravda je, že jsem ho od té doby v květinářství neviděla... takže teď už ti mohu jen závidět!
tommy

Příspěvek od tommy »

Teta, tak na jaře dáme řízek, ne? Až pojedu do Liberce, ozvu se.
T.
Teta

Příspěvek od Teta »

tommy píše:Teta, tak na jaře dáme řízek, ne? Až pojedu do Liberce, ozvu se.
T.

OK, můžeme zkusit. Ale mě to tenkrát nikdy nezakořenilo...ale nedávala jsem stimulátor - tak to je třeba tím.... nebo jsem jen nešika :lol:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

I osmého ledna to na zahradě může kvést. :lol: :lol: :lol:
Přílohy
P1090466.jpg
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Čemeřice? :P
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Jo jo. Je nějaká rychlejší. Kvetla by, i kdyby bylo dvacet pod a byla pod sněhem. :lol: :lol: :lol: :lol:
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Ještě by mě zajímalo,co ji opyluje,když vlastně kvetou,když je většinou ještě sníh?No,hrozně zformulovaná věta.. :oops:
Odpovědět