identifikace
- hanafaranova
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo je to za orchideu?
Tipnul bych si na křížení s C. walkeriana.
- hanafaranova
Re: Čo je to za orchideu?
Paphio píše:Tipnul bych si na křížení s C. walkeriana.
Děkuji a to žluté? Hana
Prosím o pomoc s identifikací orchideje
Dobrý den, ptala jsem se tu nedávno na jednu orchidej, co jsem viděla u tety a nemůžu nikde najít, jak se přesně jmenuje, abych ji mohla objednat pro mamku k narozeninám. U nás doma tomu nikdo vůbec nerozumíme
Sehnala jsem její fotografie, tak kdybyste někdo věděl, budu moc vděčná za radu.
Sehnala jsem její fotografie, tak kdybyste někdo věděl, budu moc vděčná za radu.
Re: Prosím o pomoc s identifikací orchideje
Vypadá to na křížení Paphiopedilum spicerianum, ale taky by to mohlo být čisté spicerianum. Spíš to bude Paph. Lathamianum....
Re: Prosím o pomoc s identifikací orchideje
Moc díky. Alespoň nějaké vodítko:)
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: identifikace
Pro porovnání moje Paph. Lathamianum vypadá takto.Na tvém fotu je světlejší- asi je už dlouho neodstřižen. Nevím kde a v jakých podmínkách bude maminka pafíčko pěstovat. Po pravdě myslela jsem ,že to je chladnější kytička -možná různé křížení (to nevíme co to přesně je) bude příznivější k pěstování v bytě.Protože pak nepokvete. Ještě pár lidí tady tohle podobné pafíčko má tak řeknou více-(někdy je to i překvapení.
)Já mám zkušenost s mojí kytkou k 13°C v zimě-noční teploty. Nebo ho původní majitelka má někde u okna v chladnější místnosti-i to je možné.
Re: identifikace
Dobrý den. Taky bych moc prosila o identifikaci. Už jí mám pár let a minulý rok krásně vykvetla asi na čtyřech stvolech. Ikdyž vůbec netuším, jak se o ni starat. Má to strašně tuhý a úzký listy. Už jsem na stopě. Prý by to mohla být nějaká lealie. Děkuji Moc.
identifikace orchideje
Prosím poradí mi někdo, co jsem si dnes přinesla domů za orchidej? Cambria je široký pojem, tak nevím, jak se o ni co nejlépe starat, aby se měla dobře
.