Už roste. Lipo
Doprovodné rostliny
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Doprovodné rostliny
Tak ta Pyrrosia začala růst a to v mechu
i když ze začátku vůbec nic nedělala .Je dole v zz tedy v chladnějším nahoře v parožnatce(v substrátu) v teplejším odchovu pro změnu nic nedělá.Ale tady dole mám z ní radost konečně se něco děje.Zřejmě bude chtít hodně vody protože nad ní je navázaná kapradina a tu rosím docela dost.Ty menší lístky vyrostly už tady v mechu.Třeba jednou zdivočí...
Rhipsalis neves armondii, květ jemně voní, za povšimnutí stojí vpravo nahoře silně ostnité články.
hezký kvítek...
To jsem měla a pro nedostatek místa ve skleníku jsem se jich musela vzdát....Věra

Krásný, takový nemám..... ale mám je ráda, jsou to super kyti!
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Hezké podmračené odpoledne. U nás je tak zatažíno, že bych potřeboval dosvětlovat i já. Přesto nakvétá moje relativně nová Aechmaea caudata. Být víc sluníčka bylo by to květenství krásně červenožluté.
ta je ale hezká..
V botanické v Liberci mají pěknou přehlídku vpravdě obřích hydnophyt a myrmecodií. Ne že bych byla na obří kytky, ale překvapilo mne, jaké velikosti mohou narůst. Taky je tam výstava cryptantusů a P. philippinense alba a lowii v květu a další orchideje. A krásně poupaty nasazené selenicereusy a ten můj stávkuje. I venku je dost vidět, kosatce, kdo měl daleko do Brna a spousta azalek, kdo je má rád.