Vanda

Ascocentrum, Doritis, Phalaenopsis, Renanthera, Rhynchostylis. Vanda …
Odpovědět
Zdenka

Re: Vanda

Příspěvek od Zdenka »

Něha sama. Vypadá voňavě. Moc pěkná
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Souhlasím,krásné,blahopřeji!!!
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Hani, tohle je moc pěkná Vanda. Líbí se mi právě pro svoji velikost. Gratuluji.
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Holky,to vam zavidim,ze vam to uz kvete.Ja jsem si dneska prinesla od segry tu V.Sainsai blue-vyhon uz ma velky a taky uz se ji zacinayji delat poupatka a ma ji na S a ted ubyva svetla,takze jsem si ji vzala uz domu.Tak dam foto obou cekatelek-ta Oagchong buse mit asi 8 poupatek a uz zacinaji odspodu modrat,tak se tesim mooooooooooooc.
Přílohy
Vanda Sainsai blue vyhon zari.JPG
3 Vanda Pagchong blue vyhon konec zari.JPG
Vera

Příspěvek od Vera »

Taky jsem si koupila Vandicku ,ale poprve ji pestuji , listy zatim dobre ,ale koreny divne popraskane , pestuji ve vaze , zatim ji mam 14 dnu. Korenu moc nema a asi ji vyrazi novy. Postrikuji vodou ji 1 x denne , mam ji na okne. Bydlim v Chorvatskokde zima neni. Ale objednala jsem si ji postou ze Slovenie treba ji ta cesta neprospela. Ten den co jsem ji dostala jsem ji namocila na pul hodiny. Nektere male korinky se zlamaly. Ted jsem cetla o pestovani v kure . Nevim sama co delat jestli vaza nebo borova kura. Zavesit ven taky nevim u nas byva i dost silne slunko.Ostatni orchideje co mam tem se dari,ale Vanda prvni kousek. Muzete mi poradit a podivat se na fotky korenu ? Diky za každou radu.
Přílohy
Koreny
Koreny
photo.JPG
photo.JPG
photo.JPG
Butka

Příspěvek od Butka »

Moja prva rozkvitnuta vanda. Dalsie dve su na ceste ;)
Přílohy
vm.jpg
evulka

Příspěvek od evulka »

Krásné kvetení :)
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Kéž mi taky vykvetou. Gratuluju
micha

Příspěvek od micha »

zdravim. svokra mi chce posunut svoju vandu, lebo jej nekvitne (ma ju v chladnej zimnej zahrade), tak som myslela, ze v mojej juznej by isla. ma ju vo vaze a ja by som ju radsej zavesila. no nemam to este celkom premyslene. pride mi dost vysoka na zavesenie. vandu som este nemala. co by bolo pre nu najlepsie? v kondicii je podla mna dobrej, vyzera zdravo, korenov ma dost
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Pokud jde o vázy, nemám k nim důvěru. Vandy se pěstují komerčně v košících a do váz je nacpou akorát obchodníci, co na nich chtěj vydělat. Zavěšení je možné, protože vandy nejsou tak vlhkomilné jako phalaenopsisy, ale je třeba často sprchovat, v létě třeba i denně...a kdo si to může dovolit? Z praktického důvodu lze doporučit květináč s hodně hrubým substrátem, borka plus cca 30% polystyrenu a část křenů klidně nechat růst ven do prostoru.
Odpovědět