Viróza
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Je to virus- květ katleje?
Myslím, že to viróza spíš není- nerosil jste květy?
Re: Je to virus- květ katleje?
díky, květy jsem nerosil,leda že by trochu odstříklo při rosení kořenů, ale nic , co nedělám jindy... synkové se dušujou , že taky ne... no, zatím si ji nechám
Je toto viróza?
Dobrý den, hledal jsem tady na fóru, na netu též, ale fotky orchidejí napadených virózou jsou velmi vzácné. Tak nemám nic moc na porovnání. Mám tady už asi 3 roky chřadnoucí Phalenopsis a nechce se vzpamatovat. Nejde ani tak o tuto rostlinu, ale o to, že bych měl jistotu jak viróza vlastně vypadá. Okraje listů má lemované viz foto. Jaký je váš názor?
http://bruk600.rajce.idnes.cz/viroza/
http://bruk600.rajce.idnes.cz/viroza/
Re: Je toto viróza?
Tohle není viróza ani žádná jiná choroba. Je to listová anomálie, kde v části listů je více anthokyanů a tím list červená (vzniká většinou u multihybridů v důsledku dědičnosti). Virózu spolehlivě určí jen testy. Projevuje se deformacemi květů, skvrnitostí listů a špatným růstem. Ale to mnohdy způsobují jiné faktory.
Podle spáleniny na jednom z listů bych usuzovala i na velké množství světla.
Zdenka píše:Podle spáleniny na jednom z listů bych usuzovala i na velké množství světla.
Ten suchý flek na druhé fotce.
Jj díky za odpovědi. Rostlina má ubohé kořeny a už dlouho bojujem s nedostatkem vody v listech. Tak ji ještě nevyhodím a dám jí ještě nějaký čas. O té spálenině vím. 
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Re: Viróza
Myslíte, že je tohle viroza? Na rostlině je to už rok, bylo to tam při koupi (všimla jsem si doma
), květy vypadaly normálně. Je to moje největší kytka a fakt se mi nechce jí vyhodit, ale mám tu nějaký žravý potvory, tak se bojím zamoření
. Flíčky jsou na všech 6ti listech jedný pahlízy a nešíří se. Listy na nových pahlízách jsou čistý, ale docela pokroucený (možná nepravidelnou zálivkou
). Je nějaká šance, že je to něco jiného než viroza?
Pokud jsou květy i nové listy v pořádku, tak bych to moc neřešil. 
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
radzak píše:Pokud jsou květy i nové listy v pořádku, tak bych to moc neřešil.
A co to pokroucení novejch listů na 2. obrázku? Myslíš nepravidelná zálivka?