radzak píše:Říjnové sluníčko má ještě pořádnou sílu. Při jasné obloze a pod čirým sklem se během krátké doby v uzavřeném skleníku (zvláště je-li malý) neúměrně zvýší teplota a rostliny poškodí.
No nevím. Sílu sice má ale mám plný jih a teplota nepřesáhne 30°C a to je vše již měsíc bez stínění. Minulý týden měla žena ranní a tak to také nemá kdo otevřít ale ztrátu jsem žádnou nezaznamenal. Je ale pravda, že sklo a makrolon je obrovský rozdíl. Pod sklem může dojít k popálení.
Dnes přišlo od Pokojovek takhle rozkvetlé Odontoglossum crocidipterum. I když je to moje nová rostlina, tak ji sem dávám, aby mohla být inspirací i pro ostatní. Rostlina pochází z Kolumbijských a Peruánských And, kde roste až do výšky 2750m.
tak ta je krásná. Pan Kacerovský ví, čím nás potěšit mám ji také, ale od firmy Colomborquídeas, ještě mi nekvetla. Tak bude pro porovnání. Od pokojovek očekávám Odtm. cordatum.
Já jsem moc zvědavý, jaké budeš mít. Jestli ho bral pan Kacerovský v OM, tak víš, jak tam vypadaly. Byly poměrně bledé a takové zvláštní, ale i to moje je z OM, takže je to sázka do loterie. Každopádně se těším, až povyměňujeme.
olaw píše:Já jsem moc zvědavý, jaké budeš mít. Jestli ho bral pan Kacerovský v OM, tak víš, jak tam vypadaly. Byly poměrně bledé a takové zvláštní, ale i to moje je z OM, takže je to sázka do loterie. Každopádně se těším, až povyměňujeme.