Věra píše:Paphio, takže vlastně můžu vzít vodu i u Luda, ten má osmozu...
No prosím a je to-hlavně aby dal.
Věra píše:Paphio, takže vlastně můžu vzít vodu i u Luda, ten má osmozu...
Míra píše:Věrko, nevím, proč si pořád bereš všechno osobně. Za chválu dík ale jen jsem se podivil, že chválíš něco, co dokáže kde kdo. Co se týká HAKI. Kyselinou šťavelovou upravíš vodu nejradikálněji a není pravdou, že jen uhličitanové báze tedy přechodnou tvrdost ale šťavelka spolehlivě zlikviduje veškeré minerální látky které jsou vápenatého původu a vysráží je do nerozpustných solí, které si sednou na dno. Pro rostliny je zcela neškodná. Navíc s tím mám osobní zkušenost, kdy jsem upravoval i 200 litrů naráz v zimním období, kdy mi 1000 l nádrž není k ničemu a mám zásobu jen ve skleníku ve dvou sudech. Holt i zima je někdy suchá. Když ji přidáš do vody, během půl hodiny se voda zkalí a během 24 hodin si to sedne ke dnu. Opravdu s tím není nejmenší problém. Jen jak jsem psal musíš hlídat, aby se to nepřešvihlo a voda nebyla příliš kyselá. Na změkčení 1 litru vody o 1° DH je třeba přidat do vody 22 mg kyseliny. A opět abych předešel různým reakcím tak zdůrazňuji, že pomůže jen od vápníku!!!!