olaw píše: V botanické v Malešicích jí mají rozrostlou do neuvěřitelných rozměrů.
Nemáš fotku jak ji měli? Šplhavec- to je má rhizom od5-10cm ,ale dá se postupně ztočit kam chceš.Teď jsem si vzpoměla byli jste v létě u p.Koláře měl tam jet i Miro a slíbil mě vyfotit Coelogynu panduratu jak je na kůře. A nic fotka není
olaw píše: V botanické v Malešicích jí mají rozrostlou do neuvěřitelných rozměrů.
Nemáš fotku jak ji měli? Šplhavec- to je má rhizom od5-10cm ,ale dá se postupně ztočit kam chceš.Teď jsem si vzpoměla byli jste v létě u p.Koláře měl tam jet i Miro a slíbil mě vyfotit Coelogynu panduratu jak je na kůře. A nic fotka není
Dneska nadešel ten správný okamžik kdy zkrotit panduratu která má někdy rhizom velice dlouhý.(Už začal vyrážet 1 kořínek.) Většinou vyroste a trčí tam kde to nejméně potřebujete .Postupně stáčím a tvaruju až to nějak tak dostanu na podle mě odpovídající místo.Ještě jsem ho nikdy neulomila-třeba to je taky možné.Ale asi ne je dost tuhý. Kytičku si chci nechat v této misce a tak ji budu tvarovat dokud se vejde.A teď by mě zajímalo jak ji máte vy? Máte ji někdo v závěsném koši v bytě? (Jak ji měl např. p.Mandlík)Nebo jak ji máte. Až se zakoření tak ji zase odvážu
Našla jsem na internetu tyto fotky, takže pokud dobře vidím, je to, co se u nás běžně prodává jako pandurata spíš mayeriana?? Aspoň pokud můžu soudit podle barvy kartáčků, tak ta moje je mayeriana (nebo možná ten často prodávaný hybrid) a ne pandurata, jak je na ní uvedeno.
Naposledy upravil(a) hanyzka dne pát 01. dub 2011 22:10:28, celkem upraveno 1 x.
Prosím zdržte se raději porušování autorských práv. Mohl by z toho být pěkný průšvih a admin by to musel přerozdělit mezi nás všechny a to by asi zamrzelo.