Právě kvete 10
Re: Právě kvete 10
No vida, hned je pěknější den. Hezké kvítky
Honza píše:Tak nevím, jestli se mi povede ty fotky vložit...
Krásný střevíc, koukám to máte v kamínkách? Pemza to není..........
Ten papuč je nádherný 
Je to zasazené ve vápencovém štěrku, inspiroval jsem se článkem pana Zakosteleckého. Zatím se to tváří dobře...
Paráda!
Koukám, že v prodeji těch psychoušů je také pěknej bordel
Uvádíte P. papilio a asi máte versteegeanum. Bylo mi vysvětleno, že jediné směrodatné rozdíly jsou v pohlavních orgánech. P. papilio má po stranách uprostřed květu pouze dvě "tykadla" podobně jako hlemýžď a P. versteegeanum po obou stranách více jemných fousků. Takže jestli dobře vidím tak máte spíše P. versteegeanum. Já kupoval psychouše v Drážďanech a prodejce se dušoval že je to papilio a má také fousky, takže asi versteegeanum.
Teď mám z Orchids&More od majitele přes známého prý čisté papilio. Je to ještě malá rostlina a tak jsem zvědavý až prvně vykvete co se z něj vyklube
. Jestli to bude papilio tak budu mile překvapen.
Koukám, že v prodeji těch psychoušů je také pěknej bordel
Teď mám z Orchids&More od majitele přes známého prý čisté papilio. Je to ještě malá rostlina a tak jsem zvědavý až prvně vykvete co se z něj vyklube
zaruba píše:Paráda!
Koukám, že v prodeji těch psychoušů je také pěknej bordelUvádíte P. papilio a asi máte versteegeanum. Bylo mi vysvětleno, že jediné směrodatné rozdíly jsou v pohlavních orgánech. P. papilio má po stranách uprostřed květu pouze dvě "tykadla" podobně jako hlemýžď a P. versteegeanum po obou stranách více jemných fousků. Takže jestli dobře vidím tak máte spíše P. versteegeanum. Já kupoval psychouše v Drážďanech a prodejce se dušoval že je to papilio a má také fousky, takže asi versteegeanum.
Teď mám z Orchids&More od majitele přes známého prý čisté papilio. Je to ještě malá rostlina a tak jsem zvědavý až prvně vykvete co se z něj vyklube. Jestli to bude papilio tak budu mile překvapen.
Někde jsem četl, že P. papilio má horní část květního stvolu placatou, což ten můj psychouš má. Takže doteď jsem žil v přesvědčení, že mám P. papilio. Ale jestli ne, tak botky si proto nerozkousám... Hlavně že mi roste a kvete.
Honzo kde jste sehnal ten štěrk?Mám jen dolomiticky vápenec ,kousek jsou sice vápencové lomy ale štěrk ten jsem neviděla a jak často zalivate?
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Honza: jak dlouho je ta rostlina v tom štěrku?
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Honza píše:zaruba píše:Paráda!
Koukám, že v prodeji těch psychoušů je také pěknej bordelUvádíte P. papilio a asi máte versteegeanum. Bylo mi vysvětleno, že jediné směrodatné rozdíly jsou v pohlavních orgánech. P. papilio má po stranách uprostřed květu pouze dvě "tykadla" podobně jako hlemýžď a P. versteegeanum po obou stranách více jemných fousků. Takže jestli dobře vidím tak máte spíše P. versteegeanum. Já kupoval psychouše v Drážďanech a prodejce se dušoval že je to papilio a má také fousky, takže asi versteegeanum.
Teď mám z Orchids&More od majitele přes známého prý čisté papilio. Je to ještě malá rostlina a tak jsem zvědavý až prvně vykvete co se z něj vyklube. Jestli to bude papilio tak budu mile překvapen.
Někde jsem četl, že P. papilio má horní část květního stvolu placatou, což ten můj psychouš má. Takže doteď jsem žil v přesvědčení, že mám P. papilio. Ale jestli ne, tak botky si proto nerozkousám... Hlavně že mi roste a kvete.
Zajímavé. Myslel jsem že versteegianum je ve sbírkách mnohem vzácnější...