Dendrobium laevifolium

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Odpovědět
smrkovjan

Re: Dendrobium laevifolium

Příspěvek od smrkovjan »

Zdenka píše:Budu ráda, když se po čase zase nad tímhle tématem sejdeme a řekneme si, jak kdo z nás pokračuje :-)

To budu také rád. Chtělo by to doplnit o podmínky pěstování. Teplota, vlhkost, substráty, světlo, přestávky v zalévání, a pod. Myslím, že by to ocenili i ostatní pěstitelé. Mějte se pěkně.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

OK. Doplním moje podmínky: Přes léto byly letos venku, v horku jsem je kromě týdenní zálivky ještě mezitím rosila. Byly zastíněné na chráněném místně jižního balkonu. V zimě jsou v bytových podmínkách, spíše teple, možná temper, snažím se do 20 stupňů. Zálivka cca jednou za týden, umístění lehce přistíněné, zálivku nepřerušuju, nedávám přestávku. Spíš se snažím, aby nebyly vyloženě mokré, spíš vlhké, zálivka je rosením, ne ponořováním. Ale nenechám je vyschnout na troud.
smrkovjan

Příspěvek od smrkovjan »

Zdenka píše:OK. Doplním moje podmínky: Přes léto byly letos venku, v horku jsem je kromě týdenní zálivky ještě mezitím rosila. Byly zastíněné na chráněném místně jižního balkonu. V zimě jsou v bytových podmínkách, spíše teple, možná temper, snažím se do 20 stupňů. Zálivka cca jednou za týden, umístění lehce přistíněné, zálivku nepřerušuju, nedávám přestávku. Spíš se snažím, aby nebyly vyloženě mokré, spíš vlhké, zálivka je rosením, ne ponořováním. Ale nenechám je vyschnout na troud.

Pěstujete ji podobně jako já. Přes léto venku zastíněné, kdy je z rána může na chvíli "pohladit" sluníčko. Orientace východ, jih. V zimě ZZ teplota 15 - 20 C. Přímo pod střechou z polykarbonátu. Toho světla není příliš, také ta stejná orientace. Zálivka v zimě také cca jednou za týden a také zálivku nepřerušuji. Vlastně jsou mírně pořád vlhké. V létě nerosím, zálivka děšťovkou do substrátu. Hnojím mírně po celou dobu vegetace.
Jak je to prosím s opadáváním listů?
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

To moje je shazuje docela pravidelně. Udělá to, když ho nechám vyschnout víc než je záhodno. Ale vzápětí znovu nasadí nové výhony. Někde píšou, že je opadavé, někde poloopadavé, ale to nevím, co si pod tím přesně mám představit :-) Beru ho jako opadavé.
smrkovjan

Příspěvek od smrkovjan »

Zdenka píše:To moje je shazuje docela pravidelně. Udělá to, když ho nechám vyschnout víc než je záhodno. Ale vzápětí znovu nasadí nové výhony. Někde píšou, že je opadavé, někde poloopadavé, ale to nevím, co si pod tím přesně mám představit :-) Beru ho jako opadavé.

Počkáme na vyjádření ostatních pěstitelů.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Já hom mám mezi chladnějšímu orchidejemi , tak to je asi špatné, zítra ho přestěhují tam je teplota v zimě cca do 15 st
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Dnes jsem ho dala do temperovaného skleníku,ale s těmi sviluškami bojuji jako Zdenka a to jen u tohoto Dendrobia. V temp. skleníku mám vlhčeji tak uvidím.....Věra
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Tohle dendro je přitahuje jak magnet
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Obrázek creme Obrázek
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Úžasné. Teď zas pro změnu chcípe to moje :-) Snad se zberchá. Máš ho Marti krásné
Odpovědět