Václave, dno stolků je pouze kari síť položená na roxorech. květináče pak stojí ve velkých plastových miskách 60x40cm. Až se někdy rozhoupu, tak nakoupím ještě plastové mřížky, aby v miskách mohla stát voda a zvyšovala tak vlhkost. Samotnou vlhkost jsem už dlouho neměřil, takže ani pořádně nevím, jaká tam je. Většině orchidejí to stačí, ale na masdevalie a draculy je to evidentně málo. Ale hlavu si s tím nelámu. Jinak do mojích představ to má ještě hoooodně daleko. Ale důležitý je prostor. pak už to může být zábava na zbytek života Hezký den Pavel
Takovouhle zábavu si taky přeju - a už jsem nakazila i dceru, tak snad během nejbližších let dokopem živitele rodiny rozhoupat se k pořízení vlastního bydlení (dcerušce neodolá )
Katka píše:Takovouhle zábavu si taky přeju - a už jsem nakazila i dceru, tak snad během nejbližších let dokopem živitele rodiny rozhoupat se k pořízení vlastního bydlení (dcerušce neodolá )
Katko, jestli se jedná jen o to dokopání a rozhoupání -všechny možné zbraně jsou povoleny ,možná i nemožné
Včera jsem měla príma den.Byl sice pracovní ,ale splnila se mě jedna věc a to je -mít větší větev akátu v zimní zahradě. Větev je od p.Mandlíka a je to zároveň takový důkaz že sliby neruší .No a co teď s tím udělám je na mě Jo ještě jsem dostala kytku do daru taky slíbenou.Takže spokojenost včerejší. A dám hned foto větve
Ahojte,ja stinim takovym tim bublinkovym igelitem,nejprve jsem to dala na okno pred phaly,palilo je slunce a ted od podzimu to mam na strope v zimni zahrade. Zda se mi, ze to funguje,ale nemusi to tak byt, mate s tim jeste nekdo zkusenosti ? Diky.
Nemám zkušenost ale bála bych se že budu mít v zimní zahradě málo světla v zimě. Ta bublinková folie (pravda má izolační vlastnosti) musí světlo i sluníčko kterého je pomálu v zimě hodně zablokovat. Já používám na střechu 50%stínovku ale v září ji pravidelně sundávám.Dám ji až tak v březnu -podle sluníčka.
Zatim se orchidkam pod nim celkem dari,netroufam si zatim na narocne rostlinky, prime slunicko maji zboku cele odpoledne. Snad az prekopeme zimni zahradu tak,aby vyhovovala napul orchidkam a napul kaktusum. To je ale hudba budoucnosti,namet do duchodu.
Bublinkovou folii mám momentálně také. Slunce jí prosvítá nádherně a světla propouští víc jak slabá netkaná textilie. Někdy mám pocit, že to možná až pálí. Brassavoly mají červené listy, Restrepie také a spousta dalších kytek. Nebál bych se velkého zastínění....
Aha tak dobrá , je teda pravda že mě to nějak nenutilo zkusit nic podobného. Na první jarní sluníčko mám žalusie (nesrazí teplotu) a potom už tu stínovku. Mám ji přidělanou na pevným rámu-není problém nandat sundat.Ani vítr s ní nehne.Ani kroupy vloni.