Catasetinae

Catasetum, Cycnoches, Cymbidium, Mormodes ...
Odpovědět
cheron

Re: Catasetinae

Příspěvek od cheron »

Ja by som už asi nepresádzal ... Srdce by ma bolelo zničiť tak krásne korene. Pôvodný substrát rastlina časom "strávi", takže (ako píšete), asi len prihodiť trochu lístia a machu ...
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1310840.JPG
P1310841.JPG
Jestě mi před odletem stihlo částečně rozkvést Catasetum schmidtianum. Kořeny rostou všude ale "kartáče" netvoří. Asi pochází z méně exponovaných lokalit oproti C. expansum.
Gabin

Příspěvek od Gabin »

Opět jsem si pochrochtal. Chlapi, jestli mi rozkvete jednou Fredclarkeara, pak jednu z Catasetinae zkusím. Vy mě fakt dráždíte, zajímavé rostliny, nádherné květy
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1320015a.jpg
P1320064a.jpg
Začátek a konec kvetení Catasetum schmidtianum. Nakonec květy zezlátnou.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

I ta zralá varianta je moc pěkná
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1320139.jpg
Takhle vypadá Catasetum expansum v době odpočinku.
Gabin

Příspěvek od Gabin »

V tomto vláknu se vždy dozvím něco nového a květy mně dostávají, čím dál, tím víc
vizir

Příspěvek od vizir »

Mám dvě rostliny tohoto překrásného rodu. Catasetum saccatum a denticulatum. Obě rostliny již mají zcela dotažené nové pahlízy. V tomto období jsem již zastavil hnojení a zálivku omezil na polovinu. Kytky zatím vůbec nezačínají žloutnout, naopak tvoří nové kořeny. Mám zálivku ukončit zcela a nechat kytky uschnout, nebo v lehké zálivce pokračovat a čekat až se rostliny rozhodnou přejít do období klidu samy od sebe?
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Já je občas namáčím, když už mají více scvrklé loňské pahlízy. Namáčím je ale pouze spodní polovinou košíků aby se vlhkost nedostala na báze pahlíz. Namočit v tuto dobu pahlízy nebo porosit listy je téměř jistá smrt! U mě to takhle funguje i když je doporučováno spíše po celou zimu nechat na sucho.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

vizir píše:Mám dvě rostliny tohoto překrásného rodu. Catasetum saccatum a denticulatum. Obě rostliny již mají zcela dotažené nové pahlízy. V tomto období jsem již zastavil hnojení a zálivku omezil na polovinu. Kytky zatím vůbec nezačínají žloutnout, naopak tvoří nové kořeny. Mám zálivku ukončit zcela a nechat kytky uschnout, nebo v lehké zálivce pokračovat a čekat až se rostliny rozhodnou přejít do období klidu samy od sebe?

Ony se někdy nerozhodnou a rostou i přes zimu. Ovšem bez dormance často špatně nakvétají. Snižovala bych zálivku, aby ty listy pomalu začaly shazovat.
Odpovědět