Sophronitis
Re: Sophronitis
No já již mám tři a to mi docela stačí. Na trhu se ale moc často neobjevuje tak třeba někdo objedná.
HAKI píše:Pro pokus jestli konečně pokvete jsem si pořídila NPK 10-30-20.Takže dostává ,má 5nových výhonů co dál vytlačí to se uvidí.
Mohu mít dotaz? Uvádělo se že NPK je špatně rozpustné ve vodě a navíc je špatně využitelné rostlinami. Já ho znám pouze jako granule které se rozhazovaly k rostlinám. Nikdy se mi nerozpustily pořádně ve vodě. Není vhodnější třeba Kristalon podzim nebo ten dihydrogenfosforečnandraselný jak uváděl Cheron.
zaruba, Haki neuvedla jednu důležitou informaci - výrobce. NPK je dusík, fosfor , draslík ale těch výrobců jsou mraky a všechny NPK nejsou vhodné na cokoliv. Jsou specializovaná hnojiva na orchideje i jiné na obalu uvedené rostliny! Takže Haki uvedla jen poměry jednotlivých prvků na květ které se v americe osvědčila za dobu snad 50 nebo více let. .
Zdravim. Cize o ktore hnojivo ide? Prosim koktetny obchodny nazov, ci vyrobca.Vdaka.
virens píše:zaruba, Haki neuvedla jednu důležitou informaci - výrobce. NPK je dusík, fosfor , draslík ale těch výrobců jsou mraky a všechny NPK nejdou vhodné na cokoliv. Jsou specializovaná hnojiva na orchideje i jiné na obalu uvedené rostliny! Takže Haki uvedla jen poměry jednotlivých prvků na květ které se v americe osvědčila za dobu snad 50 nebo více let. .
Já to špatně pochopil. Myslel jsem že je to hnojivo které se za komancu nazývalo NPK a že má takovýhle poměr živin. Možná by nám Haki mohla prozradit co je to za výrobek a kde se dá koupit. Mohl bych tím nadopovat to senile. Tak díky za vysvětlení.
https://www.ebay.com/itm/J-R-Peters-Jac ... SwijhdSP-X
Je třeba hledat někde v evropě neboť náklady na dopravu z USA jsou značně vysoké.
Jsou tři základní hnojiva pro kůrové substráty , JARNÍ 30 : 10 : 10 LETNÍ 20 : 20 : 20, PODZIMNÍ 10 : 30 : 20
V ZIMĚ NEHNOJIT NEBO JEN 50uS jednou měsíčně pokud je dost světla.
Je třeba hledat někde v evropě neboť náklady na dopravu z USA jsou značně vysoké.
Jsou tři základní hnojiva pro kůrové substráty , JARNÍ 30 : 10 : 10 LETNÍ 20 : 20 : 20, PODZIMNÍ 10 : 30 : 20
V ZIMĚ NEHNOJIT NEBO JEN 50uS jednou měsíčně pokud je dost světla.
Možno by si táto téma zaslúžila byť oddelene, ale vzhľadom na malú dynamiku tejto stránky prispejem tu.
Niektoré hnojivá NPK sú naozaj naviazané na vápenáté zložky a po rozpustení zostanú "šutry". Navyše, orchidey potrebujú aj iné prvky ako NPK. Ja už roky používam toto:
Nechce sa mi hľadať dodávateľa, ale Google to zvládne.
Miro.
Niektoré hnojivá NPK sú naozaj naviazané na vápenáté zložky a po rozpustení zostanú "šutry". Navyše, orchidey potrebujú aj iné prvky ako NPK. Ja už roky používam toto:
Nechce sa mi hľadať dodávateľa, ale Google to zvládne.
Miro.
Já je vezmu nyní Kristalonem podzim a pokud se to D. senile nebude mít k shazovani listí tak dostane začátkem října ještě ten dihydrogenfosforecnan. Tak snad to letos vyjde.
Ta kytka by růstem mohla jít již na výstavu.
Ta kytka by růstem mohla jít již na výstavu.