Catasetinae
Re: Catasetinae
Ale to, co mělo být pileatum imperiale je tedy taky dost zářivé
Zdenka píše:Ale to, co mělo být pileatum imperiale je tedy taky dost zářivé
Ano, zářivé i barevné je také. Květy jsou ale takové jednoduché tvarově a jsou složené z mála barev a odstínů. U C. schmidtianum je v květech spousta odstínů a jemných přechodů. Vypadají i docela rafinovaně. Navíc docela intensivně voní za tepla dopoledne něco jako mátově.
To ne-imperiale je u mne spíše adept na vyřazení ze sbírky. Je to vlastně podstrčený kříženec a musel by mít daleko hezčí květy než ta botanika aby u mne obstál. V mých měřítkách krásy ale ani nedosahuje na květy toho C. schmidtiana. Roste ale nádherně a má krásné buclaté pahlízy. Myslím, že ale ani to ho nezachrání
Catasetum denticulatum, tmavé od Elsner rozkvetlo druhým stvolem. Třetí jsem včera vyštípl.
Naposledy upravil(a) zaruba dne čtv 20. zář 2018 8:12:10, celkem upraveno 1 x.
To je překrásná kytka. Já to svoje, předčasnou zálivkou, na jaře málem oddělal. Začalo hnít, tak jsem pahlízu ořezal, až do zdravé tkáně, zaprášil skořicí a přivázal ke špejli na povrchu substrátu. Naštěstí se hniloba zastavila a obrazilo. Teď mu roste krásně výhon, ale kvetení jsem si svou hloupostí nejméně o rok oddálil.
Překrásnééééé 
Ty kěty nemají chybu, paráda!
Díky.
Nyní opět po roce rozkvetlo Catasetum pileatum "Oro verde". Má sice pouze tři květy ale začíná se u něj klubat další květní stvol. Tak jsem zvědavý co na Vánoce předvede
Nyní opět po roce rozkvetlo Catasetum pileatum "Oro verde". Má sice pouze tři květy ale začíná se u něj klubat další květní stvol. Tak jsem zvědavý co na Vánoce předvede
Zárubo, další pecka!!!