cosi s listama

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
apolenka

Re: cosi s listama

Příspěvek od apolenka »

kvusta píše:Nedávno zakoupené phragmipedium caudatum - toto se šíří po listech. Nejdřív jsem myslela, že chce víc vody, pak jsem při bližším ohledání začala podezřívat nějaké zvíře. Žádné ale nevidím, ani pavučinky.
Je v karanténě, prolila jsem ho Substral Careo.
Máte nějaký nápad, co s tím?

Tohle jsem měla na Phrag. popowii od Aleše D.. Říkal tehdy, že ho nechal trochu přesušit. Teď, po třech letech jsou známky na listech už nepatrné, nové růžice mají listy v naprostém pořádku. Je fakt, že pořád stojí ve vodě.
kvusta

Příspěvek od kvusta »

To by byla úplně nejlepší možná zpráva! Budu víc máčet a uvidíme! Sice stojí ve vodě, ale vždycky jsem ji nechala úplně vypít a pak teprve přilila.
Přitvrdím. :P
tercinka

Příspěvek od tercinka »

Ahoj. Potrebuju poradit, co se mi to dela na Sediree japonice. Loni se mi udelal takhle na jare divny flek na cerstve narostlem mladem listku, takove hnede propadliny. Flek se uz po zbytek roku nezvetsoval, nemenil. Myslela jsem si, ze je to od slunicka (i kdyz ji mam na severnim okne...). A letos to same! Letosni novy listek pekne narostl, celou dobu krasne cerstve zeleny, krasna textura a buch najednou jsem objevila obdobny flek na spicce!
Nevim, co to muze byt. Neprijde mi to jako od saveho hmyzu a prave jsem zakoupila Typhlodroma...
Přílohy
Lonsky listek
Lonsky listek
Letosni listek
Letosni listek
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

já vidím na 1. f na dolních listech pavučiny a něco... a na 2. fotce bych řekla,že jsou červci...mýlím se??
tercinka

Příspěvek od tercinka »

To co vypada asi tak trochu jako pavucina budou chlupy od moji megachlupaty kralice, ty jsou vsude :D Ale na kytce nic neni, ani pavucinky natoz cervci- ty jsou docela velky, takovy ty chomacky vaticky, to znam, to bych poznala... Hlavne mi neni jasny proc se mezi obdobim vytvoreni tech fleku rok nic nedelo...
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Mohl by to být i virus.....
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Nechci strašit, měla jsem něco podobného na phalu a stejně šel do popelnice, na novém výhonu se to vždy ukázalo....Věra
zdena12345

Příspěvek od zdena12345 »

Prosím o radu. Zaobstarala som si coelogyne cristata. Cestovala niekoľko dní- z ČR do SR. Keď prišla, mala na liste taký biely povlak, akoby pavučinka a flakaté listy. Nemala som čas to riešiť, tak som povlak zotrela a nechala ju v izolácii.. Dnes som ju presádzala a lepšie som pozerala tie listy. Bojím sa, či to nie je virus. Tie najhoršie som ostrihala. Pripájam foto -ak sa podarí:)
Přílohy
coelogyne cristata 4 list.jpg
Naposledy upravil(a) zdena12345 dne stř 22. dub 2015 13:36:31, celkem upraveno 2 x.
zdena12345

dalšie foto
Přílohy
coelogyne cristata 2 list.jpg
coelogyne cristata 2 list.jpg
zdena12345

dalsie
Přílohy